Mága Zoltán hegedűművész is aláírta a Minority SafePack kezdeményezést

Sepsiszentgyörgyi koncertje végén írta alá Mága Zoltán és zenekara az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést támogató ívet, március 21-én.

Az RMDSZ Nőszervezetének meghívására a hegedűművész jótékonysági koncert-turnéja egyik állomásaként, a 100 Templomi Jótékonysági Koncert elnevezésű egyedülálló kezdeményezése révén látogatott Erdélybe, amely nem jöhetett volna létre a magyar kormány támogatása nélkül.

„Az egységes magyar nemzetért, gyermekeink jövőjéért írjuk mindannyian alá a kezdeményezést.  Azt kérjük Brüsszeltől, hogy foglalkozzon az őshonos kisebbségek jogainak bővítésével, hiszen az erdélyi magyarok otthon vannak Európában, és tennünk kell azért, hogy szülőföldükön boldogulhassanak” – emelte ki az aláírást követően Mága Zoltán.  

Az RMDSZ Nőszervezete is részt vesz a kisebbségi polgári kezdeményezés, a Minority SafePack aláírásgyűjtési kampányában.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke ennek kapcsán hangsúlyozta: „őshonos nemzeti kisebbségként olyan Európát akarunk, ahol szabadon használhatjuk anyanyelvünket, nemzeti szimbólumainkat, egyenlő bánásmódot akarunk. Azt akarjuk, szülessen európai törvény a nemzeti kisebbségek jogainak védelmére. Egymillió aláírást kell összegyűjtenünk szerte Európában, és már nagyon közel állunk a célhoz. Mága Zoltán és zenekara is támogatja az ügyet.”

A nőszervezet elnöke arra biztatta mindazokat, akik még nem írták alá a támogatói ívet, hogy éljenek a lehetőséggel, és kézjegyükkel tegyenek a székelyföldi magyarságért és saját jövőjükért. A koncert résztvevőinek lehetőségük nyílt az esemény végén aláírni a Minority SafePack kezdeményezést.

Április 3-ig a következő linken lehet aláírni a Minority SafePack európai polgári kezdeményezést: www.jogaink.eu

Spread the love