Kolozsváron kerül megszervezésre az Európai Néppárt Nőszervezetének Őszi Akadémiája

Október 14-15-én tartja őszi akadémiáját az Európai Néppárt Nőszervezete Kolozsváron. A kétnapos rendezvényen mintegy 27 országból, 43 női vezető vesz részt.
„A konferencia kiemelt fontosságú számunkra, és hármas célja van: elsősorban a kelet- és közép-európai országok fontos problémáira ráirányítja a figyelmet, másodorban közvetlen választ ad az ukrajnai háború okozta nehézségekre, illetve bemutatja az Európai Néppárt nőszervezeteiben tevékenykedő vezető nőpolitikusokat, ismerteti a szervezetek sokrétű és összetett tapasztalatát”– nyilatkozta Biró Rozália, EPP Nőszervezetének, illetve az RMDSZ Nőszervezetének elnöke hétfőn a Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón.

A rendezvény során olyan műhelybeszélgetésekre kerül sor, amelyek fontos témákat érintenek, mint a nők és lányok elleni erőszak, az iskolaelhagyás, valamint az ukrajnai háború társadalomra gyakorolt hatása. Ezekre a problémákra keresnek megoldást az academia résztvevői.

A rendezvényen részt vesz Dori Pack az Európai Néppárt Nőszervezetének tiszteletbeli elnöke, valamint Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős uniós biztos, illetve Dubravka Suica demokráciáért és demográfiáért felelős uniós biztos is.


Spread the love