Hétvégén zajlott az RMDSZ Nőszervezet és a Romániai Magyar Egyházak Nőszövetségeinek országos találkozója

A kolozsvári Közös akarat és cselekvés családjainkért! Elnevezésű párbeszédben a római katolikus, a református, baptista, az unitárius, és az evangélikus egyházi nőszövetségek vezetői vettek részt, illetve bemutatkozott az Európai Keresztény Nők Ökumenikus Fóruma is.

„A romániai magyar közösségünk erősítése és összefogása a közös cél, ezekről tárgyaltunk a Romániai Magyar Egyházak Nőszövetségeinek vezető tagjaival. Felleltároztuk azokat az eszközöket, amelyekkel a Szövetségünk Nőszervezete cselekedni tud. Olyan, közösségünket érintő, a társadalmunk számára égető problémákról beszéltünk, amelyek megoldásáért együtt kell dolgoznunk, például a korai iskolaelhagyás jelenségének csökkentése, a fiatalok bevonása a közösségépítésbe, illetve az aktív nyugdíjas kor biztosításának a lehetősége” – fogalmazott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Az országos találkozó következtetései között szerepel az, hogy átfogó közösségi problémák megoldásáért közös stratégiát kell kialakítani, amely megvalósításáért párhuzamosan fogunk tevékenykedni, folyamatos tapasztalatcserére és az eredmények kiértékelésére van szükség, ezért évente két országos találkozót szervezünk az RMDSZ Nőszervezete, illetve a Romániai Magyar Egyházak Nőszövetségeinek országos vezetőinek tagjaival a hatékony érdekképviselet és érdekérvényesítés megvalósítása céljából.
„Meggyőződésem, hogy az egyházak nőszövetségeivel tartós és sokrétű együttműködést tudunk megvalósítani, hiszen gondjaink és céljaink is közösek, csupán az eszközök eltérőek, amelyekkel ezek megoldását elő tudjuk segíteni” – tette hozzá az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Spread the love