Erdély nyolc városában örömmuzsikált Mága Zoltán hegedűművész –Jótékonysági koncertsorozat az RMDSZ Nőszervezetének szervezésében

Hatalmas sikernek örvendett az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Erdélybe érkezett Mága Zoltán hegedűművész koncertsorozata. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész 100 templomi ökumenikus jótékonysági missziója Erdély nyolc városába látogatott el. A közönség ezúttal is megmutatta, mit jelent az összefogás, a segítségnyújtás. A turné során közel 15 000 ember adományából gyűlt össze az a közel 170 000 lejes támogatás, amellyel közösségünk fontos ügyeit segítettük elő. 

„Az a tény, hogy Mága Zoltán ezt a partnerséget felajánlotta nekünk, mutatja azt, ahogyan az anyaország és Erdély, Székelyföld és Partium össze tud fogni egy nemes cél érdekében, és olyan élményt tud nyújtani az érdeklődők, illetve az adományozni kívánók számára, amit be lehet tenni a hátizsákunkba azért, hogy a mindennapi életünket kicsit szebbé, nemesebbé tegye. Mindenhol a helyi nőszervezet javaslatára a közösségünk számára fontos ügyet támogattunk a beérkezett adományokból. Erős közösség vagyunk, mert csak egy erős közösség tud és akar segíteni a bajban levő embertársain” – nyilatkozta Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

A marosvásárhelyi vártemplom közönsége volt az első, amelyet Mága Zoltán muzsikájával megörvendeztetett. A közel ezer résztvevő adományaival segítette a Szent Erzsébet Társulás által gondozott árva és félárva gyerekek iskoláztatását és gondozását.

A csíkszeredai Szent Ágoston templom közönsége közel 12 000 lejt adományozott az Áradat Egyesület telefonos lelkisegély-szolgálatának működtetésének elősegítésére.

Sepsiszentgyörgyön hozzájárultunk a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság keretében működő Sürgősségi elhelyezési központ, valamint a Szentkereszty Stephanie Egyesületet munkájának támogatásához, akik a családon belüli erőszak áldozatainak a társadalomba való beillesztését segítik.

A Nagyenyeden az örömmuzsikának a református vártemplom adott otthont, ahol az összegyűjtött adományokat a helyi kórház számára ajánlottuk fel, hozzájárulva egy nagy értékű CT vásárlásához.

A zilahi koncert bevételét, közel 38 000 lejt a szilágycsehi Down Sindroma Egyesület javára adományoztuk, elősegítve így annak az otthonnak a megalapítását, amely védelmet nyújt majd árván maradt gyermekeknek.

Kolozsváron, a Szent Mihály templomban szervezett koncerten 17820 lej adomány gyűlt össze.  Az adományt fele-fele összegben a templom restaurálására ajánlottuk fel, valamint a Yuppi Tábormozgalom Egyesület részére, akik diabéteszes, sokizületgyulladásos és rákbeteg kamaszok és kisgyerekek táboroztatását vállalják.

Szatmárnémetiben a több mint 55 000 lejes adományt a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet missziójának – a fejlődési rendellenességgel és fogyatékossággal élő gyermekek terápiás kezelése – segítésére, valamint a Magyar Rádió helyi tudósítójának daganatos betegségének kezelésére ajánlottuk fel.

A nagyváradi koncerten gyűlt 22 500 lejes bevételét a Diakonia Alapítvány és a Caritas Katolika javára adományoztuk, akik leukémiás, vak és látássérült gyerekeknek segít.

Csodákat hozó, példás összefogás szemtanúi lehettünk. Köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy segíthessünk.

Spread the love