Bántalmazott nőket segítő civil szervezetek támogatásáért dolgozik az RMDSZ Nőszervezete

A Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalomban (NEEEM) részt vevő nők képzésével indult az RMDSZ Nőszervezetének képzéssorozata: június 14-én hét megyei nőszervezet képviselői vettek részt a Kolozsváron tartott tréningen, ahol a fundraising kampányok szervezésének alapjait sajátíthatták el. A Nőszervezet májusi küldöttgyűlésén döntött a NEEEM kampány kibővítéséről, így az eddigi tevékenység mellett olyan civil szervezeteknek fog megyei szintű gyűjtéseket szervezni, amelyek a bántalmazott nőkön segítenek. Ezeknek a gyűjtéseknek a koordinátorait képezték Kolozsváron.

– Romániában minden harmadik nő erőszak áldozata, mégsincs sem elég biztos ház, sem elég tanácsadóközpont, ahol segítenének a bántalmazott nőknek. Az RMDSZ Nőszervezete a NEEEM kampányban olyan civil szervezeteket fog támogatni, amelyek ezeket az állami hiányosságokat próbálják pótolni és segítenek a bántalmazott nőkön. Az általunk felkeresett szervezetek elmondták, hogy a megfelelő segítségnyújtáshoz mire van szükségük, legyen szó szakmai vagy jogi tanácsadásról, a szakemberek béréről, a menhely, tanácsadó-központ tatarozásáról, vagy a működéshez szükséges felszerelések beszerzéséről. Mi ezek előteremtésében fogjuk őket támogatni – mondta el a képzésen Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke.

Így az RMDSZ Nőszervezete a brassói Reménység Házában működő Prevenció és Tanácsadási iroda Eszter Krízismenhelyének, a marosvásárhelyi Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii szervezetnek, a nagyváradi a Lámpás Alapítványnak és a csíkszeredai Áradat Egyesületnek tevékenységei támogatására szervez megyei szintű gyűjtéseket, ám a támogatott civil szervezetek listáját folyamatosan bővíti.Az egy napos kolozsvári képzés Hegedüs Csilla A kampány alapjai című előadásával kezdődött, amelyet követően a NEEEM kampány koordinátora, Bagaméri Noémi mutatta be a mozgalom célkitűzéseit, majd Márton Kata, a Communitas Alapítvány gazdasági irodájának vezetője a fundraisingről tartott előadást. A programot egy konkrét kampányterv kidolgozásával folytatták a résztvevők, ezeket dr. Kádár Magor, egyetemi adjunktus, kommunikációs szakember értékelte ki, dr. Tamás Ágnes online szakember segítségével. A képzés eredményességét az izgalmas és hasznos kampányötletek igazolták. Bízunk abban, hogy ezáltal eredményesen tudja a  Nőszervezet támogatni azokat a szervezeteket, akik nap mint nap segítik  a bántalmazott nőket.

Spread the love