Aktív tagjainak és fiatal nőknek tart képzéseket az RMDSZ Nőszervezete

Képzésekkel segíti a politikai, közéleti  pályára készülő nőket az RMDSZ Nőszervezete, döntötte el a Kolozsváron szervezett  országos küldöttgyűlésen május 26-án. A rendezvényen a Nőszervezet országos elnöksége, a megyei szervezetek vezetői és kommunikációs kollegáik vettek részt, akik többek között a nyugdíjasok aktív bevonásáról és a Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom kibővítéséről is határoztak.

Biró Rozália, a Nőszervezet elnöke a küldöttgyűlésen kiemelte: a szervezet egyik új célkitűzése arra a közösségi igényre épül, amely az idősebb, nyugdíjas genercáció részéről érkezik. Ők azok akiknek értékes tapasztalatát, mély szakmai tudását a közösség szinte mellőzi nygudíjazásuk után. „A nyugdíjasok rendkívül energikus, tenniakaró és aktív tagjai a közösségnek, akik önzetlen adni tudását felkarolni, érvényesülésére lehetőséget teremteni a feladatunk. Erdély-szerte jelentős nyugdíjas mozgalmak működnek, igen komoly közösségerősítő tevékenységet kifejtve. Nőszervezetünk számára és a közösség számára is kiemelt lehetőség a velük való együttműködés, tevékenységük támogatása, minél több idős személy bevonása ebbe a mozgalomba annak érdekében, hogy cselekvő, tudásukat kamatozta aktív tagjai maradjanak a településeinknek, városainknak.”, összegezte Biró Rozália.

Hegedüs Csilla, a Nőszervezet ügyvezető elnöke szerint a szervezet életében fontos, hogy minden korosztályt meg tudjon személyre szólóan, az igényeknek megfelelően szólítani, így nemcsak a nyugdíjasok, de a fiatalok bevonása is kiemelt helyen szerepel a szervezeti tevékenységben. „A Nőszervezet a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) partnerségben fiatal nőket fog képezni, első lépésben Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön és Zilahon. A célunk az, hogy a fiatalok bevonásával olyan programokat generáljunk, amelyek nekik szólnak, az igényeikre szabottak, és a problémáikra adnak megoldásokat. Nem mi kell kitaláljuk azt, hogy ők mit szeretnének, hanem eszközöket kell adnunk nekik ahhoz, hogy saját maguk keressék és találják meg a lehetőségeket.” – részletezte az egyik fiataloknak szóló rendezvényt Hegedüs Csilla. Emellett kitért a Nőszervezet aktív tagjainak képzésére is, amelyet Erdély nyolc városában tartanak, és amelynek a célja az aktív nők felkészítése a döntéshozatalban való részvételre. „Az a célunk, hogy minden nő megtalálja, és megállja a helyét az élet minden területén”, fogalmazott.

A küldöttgyűlésen a Nők elleni erőszak elleni mozgalom, a NEEEM kampány kibővítéséről is határoztak, hisz az elmúlt bő egy egyesztendőben kiderült: az erdélyi magyar nők egyik legfájdalmasabb gondjának megszüntetése alapfeladata a Nőszervezetnek.A rendezvényen a megyei szervezetek elnökeinek és alelnökeinek Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke, míg a kommunikációsoknak Tamás Ágnes és Márkus András tartott képzést.

Spread the love