Hegedüs Csilla díszoklevelet nyújtott át a Tokos zenekarnak

2014-05-04

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

A fiatal zenészek „az erdélyi magyar népi kultúra átörökítéséért és népszerűsítéséért végzett kiváló munkájuk elismeréseként” kapták az oklevelet. A Tokos zenekarnak nemrég a magyarországi Felszállott a páva című népzene- és néptánc tehetségkutató vetélkedő fődíját ítélték oda neves szakemberek.

„Mi, kolozsváriak büszkék vagyunk ezekre a tehetséges fiatalemberekre. Az RMDSZ Főtitkárság pedig ezzel a szimbolikus gesztussal szeretné jelezni, hogy fontos az a hagyományőrző munka, amelyet hozzáértéssel és szeretettel végeznek” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla a családi majális színpadán az oklevelek átnyújtását megelőzően és gratulált a közösségi rendezvény szervezőinek, a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórumnak és az RMDSZ Kolozsvári Nőszervezetének.
 
Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje beszédében kiemelte: jövőre Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővaros lesz és méltán viseli majd ezt a címet. A magyarság május 25-én, a választások napján nyújtott támogatásával hozzásegíti az RMDSZ képviselőit ahhoz, hogy Kolozsvár Európa Kulturális Fővárosa címének megszervezése mellett is érveljenek az Európai Parlamentben. hozzászolás