Sikeres nők mutatkoznak be Erdély-szerte (AUDIÓ)

2014-04-01


A Sikeres Nők Iskolájának első, kolozsvári kiadására csütörtökön, április 3-án az Aréna konferenciatermében kerül sor 18.00 órai kezdettel.

„A sikert mindenki a maga szubjektív értelmezésében könyveli el. A mi meggyőződésünk viszont az, hogy sok olyan hölgy tevékenykedik a közösségünkben, aki valamely területen példaértékűt alkotott, és feladatunknak tekintjük, hogy ezekre a hölgyekre kiemelt figyelmet fordítsunk. Lehet ez a helyi gyógyszerész, tanítónő, családorvos, többgyermekes édesanya, vállalkozó szakember, színésznő vagy akár egy egyetemista lány. A Sikeres Nők Iskolájának célkitűzése, hogy bemutassuk azokat, akikre büszkék lehetünk és, hogy minél több emberhez eljusson a történetük” – ismertette Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.
 
„Az elmúlt időszakban folytatott konzultációs körút során is tapasztaltuk, hogy egy adott településen élő és tevékenykedő nők élettörténeteinek megosztása, a jó példák megismerése inspiráló és egyben buzdító hatással van mind a helyi nőszervezetben tevékenykedő hölgyekre, mind a teljes közösségre. Akárcsak a Nőszervezet EP-listáján szereplő helyi jelöltek, mint a Sikeres Nők Iskolája konferenciasorozatnak  is az a célja, hogy ezeket a hölgyeket előtérbe helyezzük, megismerjük és megismertessük őket. Lehetőséget akarunk biztosítani a kapcsolatteremtésre, arra, hogy egymástól többet tanuljunk” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje.
 
 „A következő időszakban öt helyszínen, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Szatmárnémetiben és Csíkszeredában, Nagyváradon szervezünk Sikeres Nők Iskoláját. A konferenciák tematikája és meghívott előadóinak névsora minden városban a helyi nőszervezet által felmért igények alapján alakul ki, minden helyszínen lehetőséget nyújtva az ismerkedésre, tapasztalatcserére. Minél több hölgyet szeretnénk megszólítani és bevonni ebbe a közösségi élménybe, ezért a konferenciasorozat a nagyközönség számára is nyitott” – ismertette a Sikeres Nők Iskolája részleteit Nagy Emese, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke.
 
A kolozsvári konferencia programja ITT elérhető.


hozzászolás