Hegedüs Csilla: a Nőszervezet azért küzd, hogy minden téren reális esélyegyenlőséget teremtsen

2014-03-29

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

„Az RMDSZ Nőszervezete olyan aktív nők szervezete, akik felmérik a környezetükben lévő gondokat, és segítenek rajtuk. Nem azt várják el, hogy plakátokat nyomtassunk nekik, hogy mások oldják meg a gondjaikat, hanem összefognak, és, amiben tenni tudnak, azt megteszik”– hangzott el a Nőszervezet alelnöke, EP-képviselőjelölt beszédében. 

Hegedüs Csilla elmondta, a Nőszervezet segíteni akar az RMDSZ-nek abban, hogy elérje a céljait, de emellett küzd azért is, hogy minden téren reális esélyegyenlőséget teremtsen. Az EP-képviselőjelölt szerint a rövid távú céljaik közé tartozik, hogy a romániai magyarokat legalább 3, felkészült politikus képviselje az Európai Parlamentben. „Minél erősebb az RMDSZ, annál erősebbek a magyarok. És annál erősebbek a magyar nők. A magyar nők pedig akkor lesznek erősek, ha megvalósul a családközpontú, gyermekvállalásra buzdító gyakorlat.”
 
Az RMDSZ főtitkárhelyettese szerint a Nőszervezet által a jelöltlistára javasolt 11 hölgy szerepe, hogy a kampányban új, friss hangként, saját szavaikkal mondják el az embereknek, hogy miért fontos május 25-én elmenni szavazni. „Az RMDSZ Nőszervezete 10 hónapja alakult és máris több mint 120 megyei/helyi szervezete van, a legdinamikusabban fejlődő közösség az elmúlt évtizedben. Ez a tény azt bizonyítja, hogy szükség és igény van a nőkre a politikában, akik bizonyos területeken hatékonyabban tudják képviselni azt, amit akarunk: Európát Erdélyben” – összegzett az európai parlamenti képviselőjelölt.hozzászolás