EPP Kongresszus: európai szinteken is képviselik az erdélyi magyar nők érdekeit

2014-03-07


Az egyeztetés alkalmával Doris Pack, az Európai Néppárt Nőszervezetének elnöke arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy elnökségi ülésük döntésének értelmében, tagjaik sorába fogadják az RMDSZ Nőszervezetét. Ezt a politikai döntést az Európai Néppárt Nőszervezete április 8-án, közgyűlés keretében erősíti meg. 

„Az Európai Néppárt kongresszusán az az öröm és megtiszteltetés érte az RMDSZ Nőszervezetét, hogy az Európai Néppárt Nőszervezete politikai döntésének értelmében a nagy múltú szervezet tagjává válik. Egy olyan európai család része lettünk, amely révén sokkal hatékonyabban tudjuk képviselni az erdélyi magyar nők érdekeit. Az EPP Nőszervezete egy komoly nemzetközi befolyással bíró hálózat, amely céljaink megvalósítását segíti majd képzések, csereprogramok és más együttműködési lehetőségek megteremtése által. Így sokkal hatékonyabbak leszünk, több jól felkészült hölgy fog szerepet vállalni az Erdélyi közéletben” – nyilatkozta Dublinban Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének EP- képviselőjelöltje.
 
A találkozó során Doris Pack a következő hónapok tevékenységéről is tájékoztatta a jelenlevőket. Elmondása szerint, az Európai Néppárt Nőszervezete a közelgő európai parlamenti választási kampányban folyamatosan együtt fog dolgozni tagszervezeteivel, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban segíteni tudja a női jelöltek munkáját. 
 
Hegedüs Csilla nyilatkozata az Európai Néppárt Kongresszusáról hang formájában elérhető és letölthető itt.hozzászolás