Ajándékozzunk almát és narancsot! - Mosolygó karácsonyt!

2013-11-30


A pénteken, november 29-én tartott sajtótájékoztatón a szervezet elnöke Ájgel Ágnes, Sztakics Éva sepsiszentgyörgyi és Nagy Piroska erdővidéki alelnökök erről az eseményről, valamint a szervezet eddigi tevékenységeiről és terveiről számoltak be.  

„A Háromszéki Nőszervezet is csatlakozott az országos szervezet Mosolygó karácsonyt! nevű rendezvényéhez. Ennek keretében Kovászna megyében indítunk akciót december 1-20. között, mely során almát és narancsot gyűjtünk megyeszerte. Bárki, aki segíteni szeretne a háromszéki rászoruló gyerekeken gyümölcsöt helyezhet el Sepsiszentgyörgyön az RMDSZ Területi Szervezetének székhelyén, a Martinovics Ignác utca, 2. szám alatt található kosárba, valamint Kézdivásárhelyen a városi RMDSZ irodában (Apaffy Mihály utca, 1. Szám), Baróton szintén a szervezet székhelyén (Szabadság tér, 2. Szám, Bánya iroda földszintjén), Kovásznán a 1. December 1918 utca 1. szám alatt található RMDSZ irodában. Az összegyűlt csomagot minden pénteken elszállítjuk a megye idős és gyerekotthonaiba, nevelőszülőkhöz és rehabilitációs központokba.”- ismertette Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke
 
Nagy Piroska erdővidéki alelnök örömét fejezte ki, hogy Erdővidéken Barót városon kívül a településeken is gyűjtenek, hiszen a polgármesteri hivatalokban is fogadják a gyümölcs felajánlásokat.
 
Ebben az időszakban területi szinteken más gyűjtési akciók is lesznek: a kézdiszéki nők december 13-ig a Mi-Tu-Ház Kft. székhelyén játékokat és ruhákat tartalmazó tarisznyás ajándékokat gyűjtenek, amellyel a szentléleki Dévai Szent Ferenc Alapítvány Házának lakóit örvendeztetik meg. Emellett előadássorozattal is készülnek a szervezet tagjai Mestercukrász tanácsai az ünnepek előtt a nőknek címmel, ahol a hölgyek a hasznos tanácsokon kívül ki is próbálhatják a sütemények elkészítését.
 
Sepsiszentgyörgyön a nők több akcióval is készülnek. Sztakics Éva elmondta, hogyCipősdoboznyi szeretet ajándékozás keretében a megyeszékhelyi nőkkel készítenek ajándékokat a Koldus és Királyfi otthon lakóinak, de az éjszakai hajléktalan szállón tartózkodó 50-60 személyt, valamint azt a 139, nyolcvan év fölötti idős személyt is ajándékban részesítik, akik minimális jövedelemből élnek. Ezen idős személyeken bárki segíthet, aki december 20-ig az Állomás és a Stadion utcai Bertis üzletekben elhelyezett kosarakba élelmet vagy használati cikkeket helyez el. Kiemelten nagy figyelmet fordítanak húsz megyeszékhelyi több gyermekes családra is, ahol hetvenöt kisgyerek él. Az itteni szeretetcsomagok összeállításához hozzájárulnak a Diószegi Pékség és a Bertis üzletek. 

A megyeszintű akció több száz gyereket és rászorulót érint.hozzászolás