Megduplázná az önkormányzati testületekben tevékenykedő nők számát 2016-ban az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezete

2013-11-24


"Aki nem látszik, nem létezik, ezért választottuk a képzéssorozat első témájának a kommunikációt" – fogalmazott Lőrincz Csilla elnök, majd hozzátette, a Nőszervezet fontosnak tartja, hogy azok a hölgyek, akik már az önkormányzatokban dolgoznak, jó szakemberek legyenek, ezért a jövőben egyéb, a munkájukhoz kapcsolódó témákkal folytatják a képzéseket. Továbbá Lőrincz elmondta, az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének célja, hogy 2016-ban megduplázza az önkormányzati testületekben dolgozó nők számát. Ez nem öncél – pontosított - az igazi cél az, hogy minél több hölgynek lehetősége legyen arra, hogy részt vegyen azoknak a döntéseknek a meghozatalában, amelyek őt, a családját, a közösségét érintik.
 
A résztvevők Isán István Csongorral, a Hargita Népe főszerkesztőjével, illetve Kozán Istvánnal, a Csíki Hírlap főszerkesztőjével arról beszélgettek, hogyan lehet jó kapcsolatot kialakítani a sajtóval, hogyan kell különféle helyzetekben velük kommunikálni, valamint arról, hogy mitől tud egy önkormányzati képviselő érdekessé válni a sajtó számára. Porcsalmi Bálint politikai tanácsadó pedig a nyilvános beszéd alapjairól és a protokollról tartott előadást a jelenlevő hölgyeknek.
 
Az eseményen képviseltette magát az RMDSZ Gyergyói és Udvarhelyszéki Nőszervezete is, így lehetőség nyílt arra is, hogy a hölgyek betekintést nyerhessenek egymás tevékenységébe, megosszanak tapasztalatokat, véleményt cseréljenek. 
 
A végszóban Borboly Csaba, a Csíki Területi RMDSZ és Hargita Megye Tanácsának elnöke támogatásáról biztosította a Nőszervezetet.hozzászolás