Rendhagyó családtervezési órát tartott az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete

2013-11-19


A válaszadók – Sztakics Éva-Judit, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének alelnöke, Kondor Ágota, a Székely Mikó Kollégium igazgatója, Csia Kinga biológia tanárnő – nem hivatalos minőségben vettek részt a találkozón, nem a pedagógus vagy a politikus beszélgetett a diákokkal, hanem anyaként, nőként osztották meg tapasztalataikat és látták el tanácsokkal a fiatalokat.
 
Az elmúlt hetekben elindultak Háromszéken a találkozó sorozatok, amelyek alkalmával a nőszervezet kötetlen tea, kávé melletti beszélgetéseket szervezett. A diáklányokat megszólító találkozón Sztakics Éva-Judit a továbbtanulás fontosságáról, a család és a gyermekvállalás felelősségéről beszélt a lányoknak, hangsúlyozva az önállóság fontosságát. ,,Fontos, hogy elvégezzétek a nyolcadik osztályt és utána tovább tanuljatok, hiszen így tudtok olyan munkát kapni, ami egy jobb életvitelt biztosít” – tanácsolta az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének alelnöke. Kondor Ágota és Csia Kinga nőszervezeti tagok a családtervezés lehetőségeit ismertették a résztvevőkkel.
 
A beszélgetés során kiderült, hogy a fiatal lányok zöme átlagosan, 2–3 gyermekes családot szeretne, legtöbben a szépségiparban helyezkednének el fodrászként vagy manikűrösként, de volt, aki inkább pincérnek vagy orvosnak tanulna tovább, és csupán egyetlen lány szeretne háztartásbeli maradni. Az egy órás beszélgetés alatt nem jutott idő minden kérdés megválaszolására, így kijelöltek egy következő időpontot a folytatásra. A lányok kérésére a Háromszéki Nőszervezet tagjai ígéretet tettek, hogy ameddig igény lesz rá, havonta egy alkalommal szívesen találkoznak a csoporttal. A következő alkalomra mindenki további kérdésekkel készül és elhozhatja barátnőjét, ismerősét is.hozzászolás