Újabb Nőszervezetek alakultak Maros megyében

2013-10-21


A Maros megyei Nőszervezet, az RMDSZ megyei szervezetének kerületi felosztását alapul véve ,a következő hetekben mind a 18 kerületben, azaz több községet is átfogó nőszervezetet alakít. A tizennyolc kerületből eddig négy helyen alakult meg a hölgyek érdekképviseletét ellátó szervezet.

Az alakuló gyűlések alkalmával a hölgyek úgy gondolják, hogy a Nőszervezet feladata összefogni a nőket, gondoskodni a betegekről, rászorulókról, gyerekeiket egyedül nevelő anyákról. A hölgyek legnagyobb gondjait oktatásügyi kérdések, munkahelyhiány jelenti illetve a babakocsis kismamák számára a rossz vagy nem létező járdákon való közlekedés.
 
Ákosfalván tanácsadást indítanának a Nőszervezet tagjai, mivel többen a megjelent hölgyek közül, akik egészségügy, oktatás és gazdaság területén dolgoznak, felajánlották segítségüket. Továbbá a közeli tervek között szerepel a karácsonyi adománygyűjtés, valamint a községi szervezetek mielőbbi megalakítása.
 
„Nagyon fontosnak tartom, hogy tanuljunk egymástól, próbáljunk figyelni egymásra és találjunk olyan tevékenységeket, amelyekkel lehetőséget adunk egymásnak nemcsak kimozdulni a hétköznapok megszokott kerékvágásából, hanem ez által tenni valamit helyi közösségeinkért” – hangsúlyozta Csép Éva Andrea elnök.
 
Veress Tünde alelnök arra biztatta a hölgyeket, hogy a minél több közös tevékenység megszervezésében vegyenek részt, illetve próbáljanak meg barátként dolgozni, tervezni, tevékenykedni, együtt örvendeni a sikereknek, mert az erős csapat megerősít mindenkit.
 
Jedd-Koronka kerületben az elnöki teendőket Takács Olga, Koronka polgármestere látja el, alelnökei Orbán Rózsa Jeddről és Székely Erika Koronkából.
 
Ákosfalva kerület elnöki teendőit Orbán Rózália látja el, alelnökei Benke Emma Backamadarasról, Soós Renáta Dózsa György községből, Nagy Réka Karácsonyfalváról, a titkári teendőkkel Szőcs Margitot Székelyvajáról bízták meg a jelenlévők.hozzászolás