Megalakult az RMDSZ Galac megyei Nőszervezete

2013-10-06


Székely Levente, a Galac megyei RMDSZ elnök, köszöntő beszédében üdvözölte a jelen levő hölgyeket, és támogatásáról biztosította a női szervezetet.

Galac megye több városa is delegált hölgyeket az alakuló ülésre. Szenczi Bianka elmondta, hogy a szervezet célja kiemelten támogatni a nők véleményformálását, a nők szakmai és politikai továbbképzésének folytonosságát, a nők képviseletét minden szinten a döntéshozó testületekben, valamint a társadalmi előítéletek leépítését sikeres nők példáinak felmutatása által.  „Annak ellenére, hogy Galac megyében meglehetősen kevés magyar anyanyelvű él, az itt élő magyar közösség összetartó ereje igen jelentős. Nekünk, nőknek az a feladatunk, hogy ezt az összetartást megtartsuk, és erre építsünk, hiszen empátiával, odaadással és hozzáértéssel egy színes és változatos szervezetet hozhatunk létre az itt élő magyar közösség számára, amely közelebb hozza és megerősíti a magyar identitástudatot”- hangsúlyozta Szenczi Bianka az alakuló ülésen.
 
A jelenlévő hölgyek döntöttek a szervezet felépítéséről, majd ezt követően bizalmat szavaztak Rusu Cecíliának, aki a Nőszervezet elnöki tisztségét látja el, valamint a három alelnöknek, akik segítik munkájában Galac, Braila és Tecuci városainak képviseletében.
 
Az újonnan megalakult Nőszervezet által megfogalmazott célok között szerepel az orvosi tanácsadás biztosítása a nehéz anyagi körülmények között élőknek, illetve szociális tevékenységek keretén belül az idősebb korosztály támogatása és előtérbe helyezése.hozzászolás