ÁLLÁSFOGLALÁS - A család és a gyermekvállalás a jövő, a lengyel abortusztörvény nem megoldás!

2020-10-31

Az RMDSZ Nőszervezete kiemelten fontosnak tartja azt, hogy minden nő szabadon dönthessen a saját testét és lelkét érintő kérdésekben, ezért figyelemmel követjük a lengyelországi abortusz törvény szigorításának folyamatát. Szolidaritásunkat fejezzük ki a lengyel nőkkel, és hangsúlyozzuk: a nők döntési szabadságának korlátozása sem Romániában, sem a világ más országaiban nem lehet járható út.

A beteg magzatok művi vetélésének alkotmányellenessé tétele csorbítja a nÅ‘k jogait, elveszi a döntési lehetÅ‘ségüket az ilyen, és ehhez hasonló nehéz élethelyzetekben. Az RMDSZ NÅ‘szervezete az abortusz megelÅ‘zésével kapcsolatos felvilágosító akciókat, tudatosító kampányok fontosságát hangsúlyozza.

Az, hogy az abortuszt nem lehet szakszerű körülmények között, orvos felügyelete mellett végrehajtani nem fogja megszüntetni a terhesség-megszakításokat Lengyelországban. A statisztikákból eltűnnek ugyan, de a valóságban több száz, sÅ‘t ezer nÅ‘ fogja alávetni magát szakszerűtlen beavatkozásoknak, amelyek akár meddÅ‘séghez is vezethetnek.

A megelÅ‘zés fontosságának hangsúlyozását tekintjük a legfÅ‘bb prioritásnak és a nehéz helyzetben lévÅ‘ várandós nÅ‘k támogatását. Álláspontunk az, hogy az oktatási rendszer és a család is mindent meg kell tegyen annak érdekében, hogy a fiatal lányok értékelni tudják a gyermekvállalás szépségét és felelÅ‘sségét. A megfelelÅ‘ nevelés és a közvetlen környezet támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy a nehéz helyzetekben is jó döntést hozzunk.

hozzászolás