Sikeres évet értékelt az RMDSZ Nőszervezete országos küldöttgyűlésén

2018-12-17


138 200. Ennyi erdélyi magyar embernek nyújtott kezet, ennyi erdélyi magyarhoz került közelebb az RMDSZ Nőszervezete, derült ki a december 14 – 15-e között Kolozsváron szervezett VI. Országos Küldöttgyűlésen, amelyen több mint 120-an vettek részt.

2018 az építkezés, az értékfelmutatás, és az érdekérvényesítés éve volt. Kiemelkedően fontos programunk volt a Sorsfordító nők, amit minden bizonnyal folytatnunk kell, hiszen meg kell mutatnunk azokat az értékteremtő nőket, akiknek munkássága példaértékű közösségünk számára. Ugyanakkor, folytatni szeretnénk az Idősbarát közösséget építünk programunkat, és azokat a partnerségeket, amelyeket kialakítottunk részben az egyházak nőszövetségeivel, részben a romániai politikai pártok nőszervezeteivel, a Kárpát – medencei és az európai néppárti nőszervezetekkel közösen” – összegezte Biró Rozália az RMDSZ Nőszervezetének elnöke. Továbbá, köszönetet mondott azért, hogy annyian dolgoztak azért, hogy közösségünk erősödjön, épüljön, hiszen meggyőződése, hogy csakis ilyen kitartó és önzetlen munkával tudnak továbbra is jövőt biztosítani itthon, Erdélyben. A jövő év kihívásairól beszélve elmondta, hogy két választási kampány is lesz, és mindkettőben az erdélyi magyarságnak az erejét kell felmutatnia. Az európai parlamenti választásokról elmondta, hogy ott kell lenniük, ahol a bennüket érintő döntések megszületnek, és nemcsak részesei, hanem irányítói kell legyenek az európai folyamatoknak. 

A Küldöttgyűlésen részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök is, aki elmondta, hogy a Szövetséget sokszor alakították, amikor megerősítették platformjainkat, amikor az ifjúsági szervezetekkel partnerségbe kezdtek, majd akkor, amikor megfogalmazták azt az igényt, hogy Nőszervezetet alapítsanak.

„A Nőszervezet létrehozásával nem tettünk egyebet, mint ami a