A magyar államalapítás ünnepén 150 Bihar megyei meghívott vett részt a 100 templom jótékonysági koncertsorozat díszelőadásán Budapesten a Szent István téri eseményen

2018-08-28


Az RMDSZ Nőszervezete által idén márciusban szervezett Mága Zoltán hegedűművész által fémjelzett rezndezvénysorozat komoly sikernek örvendett Erdély-szerte. A tíz erdélyi városban tartott koncerten 15 ezer résztvevő mintegy 160 ezer lejt adományozott jótékonysági célokra, amelyet az RMDSZ megyei nőszervezeteinek döntése értelmében szociális szolgáltatásokat végző magyar civil szervezeteknek, illetve rászorulóknak adtak át – összegezte az előzményeket Biró Rozália képviselő. Nagyváradon két koncerten vehettek részt a helyiek, akik közel 20 ezer lejt adományoztak a Caritas Catolica és a Református Diakonia támogatására. Biró Rozália képviselő, az RMDSZ Nőszervezetének elnökének kérésére ezen alkalommal Mága Zoltán további 500 ezer forintot ajánlott fel a készülő Szent László szobor kivitelezésére.

Mintegy folytatásként, a magyar államalapítás ünnepén a Nőszervezet meghívottjai augusztus 21-én részt vehettek a budapesti Szent István Bazilika előtti téren zajló díszelőadáson.

Az eseményt szervező Székely Hajnal, az RMDSZ Nagyváradi Nőszervezetének elnöke így összegezte a a kirándulást: Örömmel szerveztem ezt a kiszállást, hiszen egy csodálatos élménynek igérkezett a koncert, ami be is igazolódott, és ezt megosztani  közösségünk hölgyeivel nagyon jó érzés volt.

Az érmihályfalvi csapatot vezető Nyakó József így vélekedett:  Ha van lehetősége a közösségnek, hogy belekóstoljon az ünnep hangulatába Budapesten, akkor ezzel élni kell. A jutalomkirándulásnak minősíthető eseményen résztvevők, akik tevékeny tagjai az érmihályfalvi közösségi életnek, a Szent István téren felemelő élményben részesültek, ami hozzájárult a csapat összetartozásának megerősítéséhez.

A Nagyszalontai Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület részéről Tóth Zsuzsa elnök, a társai nevében megköszönte a városvezetésnek a támogatást, hogy részt vehettek  ezen  a csodálatos kiránduláson, miáltal erősődött a magyarságtudat, nőtt a magyarság iránti tisztelet és szeretet. Ugyancsak Nagyszalontáról, a Romániai Magyar Nyugdíjadok elnöke, Nagy Irma  szerint is egyedi, kiváltságos volt ez a kirándulás.

A Nagyváradról érkező csapatból Szilágyi lbolya, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének elnöke szerint különleges élmény volt részt venni ezen az, élményekben, meglepetésekben gazdag kiránduláson. Köszönik az RMDSZ Nőszervezetének, hogy a nyugdíjasokra is gondolt és egy életre szóló, emlékezetes napot biztosított számukra.

A lelket és szemet gyönyörködtető esemény, az együttlét öröme, a közös kirándulás eseményei igazi csapattá kovácsolták a résztvevőket és bizonyságul szolgáltak arra vonatkozóan, hogy nemcsak dolgos hétköznapokon, hanem aranybetüs ünnepekkor is lehet és szükséges az együtt godolkodás és cselekvés – összegezte Biró Rozália, aki már a következő erdélyi rendezvénysorozat szervezésének lehetőségein dolgozik. 

hozzászolás