Helyi ügyekre akarnak megoldásokat adni – megalakult a Mákófalvi RMDSZ Nőszervezet

2017-10-30


Október 28-án délután, a faluházban alakult meg az RMDSZ Nőszervezetének mákófalvi helyi szervezete. Az alakuló ülésen Kelemen Izabellát választották a szervezete elnökének, Székely Ágnest és Kovács Ilonát a szervezet alelnökeinek.

Fekete Emőke, az RMDSZ Nőszervezetének Kolozs megyei elnöke nyitotta meg az alakuló ülést. „Nem azért mert eddig nem voltak aktívak település hölgyei, hanem mert ez is egy olyan szervezeti forma, amelynek keretében segítséget tudunk nyújtani abban, hogy a közösség mindennapjai jobbak legyenek.”  – nyilatkozta az elnök, miután megköszönte Both György alpolgármesternek, hogy támogatta a helybéli nők kezdeményezését. Fekete Emőke tájékoztatta a NEEEM kampányról is az összegyűlt hölgyeket és kérte, őket hogy kapcsolódjanak be és segítség a kampányt. Bemutatta az országos nőszervezeti programokat, valamint azokat az eseményeket, amelyeket az elmúlt időszakban a helyi vagy megyei nőszervezet rendezett.

Az elnökválasztást követően a közösségi ügyeket beszéltek meg. A jelenlévők a helyi focicsapat utánpótlását biztosító edzéseket szeretnének elindítani. Felmerült továbbá a gyöngyfűzés-oktatása is, mint hagyományőrző tevékenységek. A rendezvények megvalósítására pályázni szeretnének, felmerült egy egyesület bejegyzésének a fontossága is. A jelenlevők számár Voios Melánia, a Communitas Alapítvány munkatársa ismertette a különböző támogatási lehetőségeket és arra bíztatta őket, hogy bátran pályázzanak.

hozzászolás