Az aktív, céltudatos és sikeres nők napja lesz szeptember 28-a Kolozsváron

2013-09-18


Nagy Emese a Szövetségi Elnöki Hivatal munkatársa, az Országos Kezdeményező Bizottság tagja a rendezvény sokszínűségére hívta fel a figyelmet: „Mi hiszünk abban, hogy a legkülönbözőbb szakterületeken elért eredményeket felmutató nőkként, valamint a sokszínű értékek, tapasztalatok és felhalmozott tudás mentén tudunk egymástól tanulni, egymásnak újat adni. Mindnyájunk célja, hogy szebbé, értékessé tegyük környezetünk és ezt csak együtt tudjuk megvalósítani. Ezt szolgálja a Nők szervezetének Országos Küldöttgyűlése is, melynek keretén belül kitűnő alkalom nyílik arra, hogy megismerjük és meghallgassuk egymást. Szeptember 28-a az aktív, céltudatos és sikeres nők napja lesz Kolozsváron.”
 
Biró Rozália, az RMDSZ Bihar megyei szenátora a sajtótájékoztatón ismertette az eddig megalakult területi és megyei női szervezeteket: „Tegnap alakult meg a huszadik megyei szervezetünk, és szeptember 28-ig még két területen fog létrejönni az RMDSZ Nők Szervezete. A kolozsvári eseményen számos meghívott vendég lesz jelen, akik sikerrel, életúttal és tapasztalattal rendelkeznek már, vezetői szerepeket töltenek be, közéleti személyiségek illetve sikeres vállalkozók. Ugyanakkor vezetőséget is fogunk választani, de ez az esemény első sorban az aktív és közösségükért tenni akaró magyar nőkről fog szólni. Most kerülnek előtérbe mindazok a nők, akik éveken keresztül időt, energiát feláldozva szorgalmasan dolgoztak annak érdekében, hogy közösségeinknek magyar élményeket nyújtsanak, illetve szociális és gazdasági vonatkozásban is támogassák őket. Ezek a nők nem most vettek lendületet, évek óta közösségépítésben dolgoznak, hihetetlen lelkesedéssel, elkötelezettséggel, és ezt szeretnénk továbbvinni”.
 
Biró Rozália a továbbiakban kitért az esemény programjára: „Szeptember 28-án áttekintjük a három hónapos szervezési munkánk eredményeit, és meghatározzuk az elkövetkező időszak legfontosabb feladatait, valamint egy éves munkatervet és cselekvési menetrendet fogadunk el”.