Partiumi önkormányzati konferencia az RMDSZ Nőszervezetének szervezésébe

2017-09-18


Az RMDSZ Nőszervezete szeptember 15-16-án, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban tartotta partiumi önkormányzati konferenciáját, Nők a döntéshozatalban címmel.

A másfél napos rendezvény – amely tapasztalatcserére, és egymás megismerésére épült – annak érdekében szerveződött, hogy az önkormányzati munkát eredményesebbé, láthatóbbá és elismertebbé tegye.

Tekintettel arra, hogy az önkormányzati döntéshozatali munkában, kevés kolléganőt tisztelhetünk, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy megismerjük egymást, tapasztalatainkat megosszuk és támogassuk egymás tevékenységét.” – mondta Biró Rozália a NSZ elnöke.

A konferencia keretén belül, ahol a szakmai képzés mellett, kötetlen beszélgetésre és barátságos együttlétre, kulturális programra is volt lehetőség, a partiumi megyék önkormányzati testületeiben dolgozó hölgy (al)polgármesterek, megyei és települési tanácsos asszonyok vettek részt.

A nyitó ünnepségen Biró Rozália országos elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Vad Márta, az Ady Endre Elméleti Líceum igazgatónője, ezt követően Marina Ida, az RMDSZ Nőszervezet Partiumot koordináló alelnöke, illetve Kéry Hajnal, a Nőszervezet Bihar megyei elnöke.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke a Járjuk végig a Szent László örökség-utat  elnevezésű projektet ismertette, míg Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke a közigazgatás szövevényes rendszeréről,  tartott interaktív előadást, kiemelvén, hogy az elkövetkezendő időszakban a Szövetség három fő irányra fókuszál: a Minority SafePack-kel kapcsolatos aláírásgyűjtésRE, a nyelvi jogokkal kapcsolatos teendőkRE és a jövő évi magyarországi választásokon való részvétel megkönnyítésére. hozzászolás