Új elnök az Aradi RMDSZ Nőszervezet élén

2017-08-01


Az Arad megyei RMDSZ Nőszervezetének tisztújító küldöttgyűlésére került sor tegnap Aradon, a Szövetség helyi székházában. Az országban elsőként megalakult megyei Nőszervezetet négy éven keresztül Lészay Ildikó irányította elnöki minőségében, az ügyvezető elnöki tisztséget pedig Gáli Izabella látta el. A küldöttgyűlésen részt vett az Arad megyei RMDSZ elnöke, Faragó Péter parlamenti képviselő, aki köszönő gondolatokkal méltatta a Nőszervezet tevékenységét és további szoros együttműködésre buzdította a jelenlévőket. Biró Rozália az RMDSZ Nőszervezetének elnöke is részt vett a küldöttgyűlésen és értékelő gondolataival a közösséget összetartó, erősítő, a hagyományokat éltető, a napi gondokat ismerő és ezek megoldását felvállaló nőszervezeti munkát köszönte meg. Kiemelte, hogy az Arad megyei Nőszervezet megalakulásának pillanatától lelkes, komoly közösségépítő tapasztalattal rendelkező nőket ölelt fel és, igen értékes tevékenységet folytatott a Szövetség szerves részeként és mindezek folytatására az elkövetkezendőkben is nagy szükség van. Megköszönte Lészay Ildikó elnök fáradhatatlan, értékteremtő munkásságát.

A szervezet változatos, széleskörű, az egész magyar közösséget átfogó négyévnyi tevékenységéről az elnök asszony számolt be, melyet a küldöttgyűlés egyhangú szavazattal elfogadott .Az ügyvezető elnök írásos beszámolóját is elismerő tapssal köszönte meg a testület.

A Nőszervezet elnöksége a következő két évre Tripon Ildikó óvónőt javasolta az elnöki tisztség betöltésére. A jelöltet, egyhangú szavazattal választotta meg a testület.  „Szakmámból adódóan, 35 éve a nők minden korosztályával foglalkozom. Az óvodás korúaktól, az anyukákig és a nagymamákig. Ezt a tapasztalatot, a Nőszervezet eddigi tapasztalatait szeretném új kezdeményezésekkel bővíteni, a csapatmunkát erősíteni az Arad megyei magyar nők elvárásaira figyelve” – hangsúlyozta a megválasztott elnök asszony.

A továbbiakban az öttagú elnökség új tagjait választották meg Tóth Brigitta - Pécska, Bartha Emese nőszervezeti alapító tag, Horváth Júlia, volt ifjúsági szervezeti vezető, valamint Tóth Hajni - Kisiratos alelnök asszonyok személyében.

A Neeem! kampány fontosságára, a következő hónapok rendezvényeire, a lehetőségek és tennivalók részleteire vonatkozó megbeszéléssel zárult a küldöttgyűlés.hozzászolás