Első alkalommal szerveznek szoknyás biciklizést Csíkszeredában

2017-05-09


A Right Egyesület szervezésében első alkalommal csatlakozik Csíkszereda a Skirtbike Romania mozgalomhoz. A szoknyás felvonulásra május 6-án kerül sor, szombaton.

Tófalvi Éva csíkszerdai önkormányzati képviselő, a program felelőse elmondta: „A Skirtbike mozgalom Romániában 2010-ben indult, azóta több száz biciklis nő csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy a nőiességet és a divatot népszerűsítse.” Bíró Hanna önkormányzati képviselő szerint ugyanakkor céljuk a városi kerékpározás népszerűsítése. Fontosnak tartják a jelenlegi biciklis útvonalak és szabályos biciklizés megismertetetését, illetve a városvezetést is arról szeretnék meggyőzni, hogy mielőbb szükség van a jelenlegi útvonalak racionalizálására és újabbak létrehozására.

A Skirt Bike regisztráció 11 órakor kezdődik a Csíki Játékszín előtti téren. A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes, és főként hölgyeknek szól, de a szervezők szerettetel várnak mindenkit, aki szívesen biciklizik. Az útvonal és további részletek a Skirtbike Miercurea Ciuc/ Csíkszereda facebook oldalán találhatók.

A rendezvény társszervezői, illetve támogatói: Pegas, Aqua Carpatica, Élő Erdély Egyesület, Zöld Székelyföld Egyesület, Csíki Válallkozók Egyesülete, Csíki Anyák Egyesülete, Fun -Bike Kerékpár Szaküzlet, Eco Car.hozzászolás