A Csíki Nőszervezet nőnapi kikapcsolódással egybekötött terepszemlét tartott szombaton, Tusnádfürdőn.

2017-03-06


Kellemeset a hasznossal - Tusnádfürdői terepszemlét tartott a Csíki Nőszervezet

 

Melles Mária, a Csíki Nőszervezet alcsíki alelnöke, Tusnádfürdő alpolgármestere kalauzolásával, a résztvevők megtekintették a helyi önkormányzat által tervezett kültéri strandnak kiválasztott területet, illetve a közeljövőben megvalósuló játszótér helyszínét. Az alpolgármester elmondta: „A helyi önkormányzat fontosnak tartja olyan létesítmények megvalósítását, amelyek úgy a településre látogatók, mint a helybéli lakosság kényelmét, komfort érzetét szolgálják.”

Bálint Miklóssy Enikő helyi önkormányzati képviselő szerint mindenképpen fontos ráfigyelni azokra az aprónak tűnő dolgokra, amelyek pozitív változásokat hoznak a város életében. A nagy tervek mellett, sok olyan kisebb, de fontos, megvalósításra váró feladat is van erre az évre mint pl. a szociális lakások kiosztása, a napközi létrehozása és persze az utcák további feljavítása.

Lőrincz Csilla, a Csíki Nőszervezet elnöke, Hargita megyei önkormányzati képviselő, gratulált az eddig megvalósított létesítményekhez, és hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzat kiemelt figyelmet fordít minden olyan kezdeményezésre, amely a fiatalok itthon való boldogulását és a családok jólétét szolgálja. Ennek jegyében hagyta jóvá a játszótér megvalósításához szükséges összeget is a múlt heti rendes havi ülésén.”

A jelenlevők további ötleteket, javaslatokat is megbeszéltek, mint például mentor program elindítását, a helyi termelők képzésének, a népi hagyományok ápolásának, a közösségi egészségügyi asszisztensek rendszere kiépítésének szükségességét, illetve a szociális vállalkozások kérdését.

 hozzászolás