Közösség és egészség - Önkormányzati képviselő nőkkel találkoztak a Csíki Nőszervezet vezetői

2017-02-24


Csíki önkormányzati képviselő nőkkel, a helyi nőszervezetek vezetőivel találkozott a Csíki Nőszervezet vezetősége az elmúlt két napban. A Csíkszentmártonban és Madéfalván tartott kisrégiós megbeszéléseken az idei év célkitűzéseiről, az önkormányzati munka kihívásairól beszélgettek a jelenlévők.

Lőrincz Csilla, a Csíki Nőszervezet elnöke elmondta: „A 2016-os önkormányzati választások azt mutatják, hogy lassan, de biztosan haladunk a nemek szempontjából kiegyensúlyozottabb közösségi képviselet felé. Az előző mandátumhoz képest tízzel több önkormányzati képviselő nő van: több helyi illetve megyei képviselő, eggyel több alpolgármester és kevesebb az olyan település, ahol egyetlen hölgy sincs a helyi önkormányzati testületben.” Elmondása szerint nőszervezetként fontosnak tartják, hogy az önkormányzati képviselők hölgyeknek támogatást nyújtsanak tevékenységükhöz.

Dajka Tünde, a szervezet ügyvezető elnöke a 2017-es tevékenységi tervet ismertette, kiemelve, hogy a Nőszervezet idei két stratégiai célkitűzése - a szervezetépítés, illetve a  családon belüli erőszak témaköre – mellett, a már hagyományosnak mondható rendezvények megszervezését is tervezik.

A jelenlévők olyan előadások szervezését szorgalmazták, amelyek a testi-lelki egészség megőrzését szolgálják, mivel a mindennapos tennivalók mellett mindenkinek szüksége van az ezirányú feltöltődésre. Erre vonatkozóan konkrét javaslatokat is megfogalmaztak.

 hozzászolás