Megalakult az RMDSZ Krassó-Szörény megyei Nők Szervezete

2013-09-12


Az RMDSZ elnökének határozata értelmében a területi női szervezetek megalakulásának folyamatát egy kezdeményező bizottság segíti, amelynek tagjait a Szövetség struktúráiból delegált hölgyek alkotják. A Krassó- Szörény megyei Nők Szervezetének alakuló folyamatát Takács Aranka segítette az Országos Kezdeményező Bizottság részéről.

„Örömmel tölt el, hogy itt, Resicabányán is megtelt a Magyar Ház, és a nehéz szórványsors ellenére továbbra is hisznek a közösség összetartó erejében, és tesznek érte. A Nők Szervezete az Önök munkájához kíván támogatást nyújtani.”– fogalmazott Takács Aranka, az RMDSZ Nők Szervezetének Országos Kezdeményező Bizottságának tagja, az RMDSZ Vajdahunyadi Szervezetének elnöke. Takács Aranka az alakuló ülésen ugyanakkor felajánlotta a Hunyad megye támogatását az újonnan megalakult Női Szervezetnek, annak érdekében, hogy kiegészítsék az eddig szervezett közösségépítő tevékenységeket kórusestek és klasszikus zenei produkciókkal.
 
Bálint Mihály, a Krassó-Szörény megyei RMDSZ elnöke elmondta „fontos és hasznos lépés a Nők Szervezetének megalakulása és az RMDSZ alapszabályzatába való bekerülése, ugyanis plussz motivációt hoz nemcsak az évek óta tevékenykedő nőknek, hanem az újak kilátásaihoz is”. Az elnök beszédében reményét fejezte ki a felől, hogy a Nők Szervezete a Magyar Ház tevékenységeit is fellendíti és örömmel állapította meg, hogy számos nem RMDSZ tag is eljött erre a gyűlésre, valamint támogatásáról biztosította a Krassó-Szörény megyei RMDSZ Nők Szervezetét.
 
A Krassó-Szörény megyei Nők Szervezetének alakuló ülésének küldöttei a resicabányi Pénzes Tündét választották meg a szervezet elnöknek, valamint két alelnöknek szavaztak bizalmat: Resicabányáról Seres Adélnak és Krassóvárról Hategan Mártának.
 
A frissen megválasztott elnök elmondta: „a ma megalakult Krassó-Szörény megyei Nők szervezetének prioritásai között szerepel az önkormányzatokban, illetve különböző döntéshozatali szinteken tevékenykedő nők bevonása a nők közös érdekérvényesítése céljából. A közeljövőben célunk egy széleskörű konzultáció indítása családpolitikai-, szociális -, oktatási – valamint kulturális területeket érintő legfontosabb problémák feltérképezése érdekében.” Ezt követően kötetlen beszélgetésre került sor, a jelenlévők megfogalmazták a szervezet prioritásait, valamint tevékenységi tervet dolgoztak ki.


hozzászolás