Ismerd meg jelöltjeinket: Hegedüs Csilla képviselőjelölt

2016-10-20


Az RMDSZ Nőszervezetének kiemelt célkitűzése az erdélyi magyar nők érdekeinek megjelenítése a közéletben, és ezek eredményes képviselete minden szinten. Három éves tevékenységünk során a szakmájukban már sikeres nőket a politikában és a döntéshozatalban való hangsúlyosabb részvételre buzdítottuk, melynek eredményeként több nő önkormányzati képviselőnk van, és az előttünk álló parlamenti választások keretén belül több nő vállalkozott arra, hogy a törvényhozás szintjén folytassa a közösség érdekében kifejtett tevékenységét.  Most bemutatjuk az RMDSZ listáin bejutó helyen induló jelöltjeinket, akik az Önök támogatásával  Bukarestben képviselhetnek minket.


Hegedüs Csilla, képviselőjelölt, Kolozs megye

1967--ben születtem, Kolozsváron. A lányom, Zsófi, 21 éves, egyetemista. 16 éve foglalkozom a kulturális örökség védelmével. 2010-2012 között Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter tanácsosaként majd 2014 folyamán államtitkárként dolgoztam az erdélyi magyar kulturális örökség fennmaradása érdekében. Október-novemberben de facto, majd november végétől 3 hétig de jure is vezettem a Kulturális tárcát. Azóta az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke vagyok. Hiszem, hogy több jól képzett nőnek van helye a közéletben ezért 2013-ban részt vettem az RMDSZ Nőszervezetének megalakításában, azóta pedig alelnökként végzem a munkámat.

3 területen szeretnék változtatni:

Mindazt, amit ezer éve itt, Erdélyben teremtettünk, a mi örökségünket, próbálják tönkretenni. Olyan törvények kellenek, amelyek nem elmaszatolják az igazunkat, hanem megvédik hagyományainkat, örökségünket.

Édesanyaként vallom, hogy elsőrendű célunk egy olyan jövőképet teremteni, amely vonzóvá teszi Erdélyt a fiatalok számára, akik eddig inkább a kivándorlást választották. Ehhez azonban egy egészen más hozzáállásra van szükség: vonzóvá kell tenni városainkat, falvainkat, hogy jó legyen itt élni. Azt szeretném, ha a fiatalok, a gyermekeink, miután külföldön tanultak, visszatérnének haza, Erdélybe. De ehhez olyan közpolitikákra van szükség, amelyek a fiatalokat, a családokat helyezik a központba, nem pedig az egyéni érdeket. 

Társadalmunk, közösségünk fele nő, kiváló szakemberek vannak közöttünk. Úgy gondolom, mindenkire szükség van, aki a közösségünkért akar tenni, attól függetlenül, hogy nő vagy férfi, fiatal, vagy idős. Amikor elindítottuk a Bonchidai kastély felújítását, sokan azt mondták: nem fog menni. Egy nő nem képes erre. És mégis sikerült nekünk. Azt szeretném, ha én csak úttörő lennék, és egyre több nő merne közéleti szerepet vállalni.  

A legfontosabb feladatunk tehát: jövőt építeni Erdélyben. Fiataloknak, időseknek, nőknek és férfiaknak. Nekünk. Erre vállalkozom.hozzászolás