Bukarest területi RMDSZ Nők Szervezetet alapítottak

2013-09-10Laczikó Enikő, az Etnikumközi Hivatal vezetője elmondta, hogy rendkívül fontos a Szövetségben dolgozó nők közéleti szerepvállalásának megerősítése, növelése és szakmai fejlődésük elősegítése kifejtette, hogy a szervezet célja bevonni és támogatást nyújtani mindazon nőknek, akik részt akarnak venni a közösségépítésben. „Intézményes formában szeretnénk segítséget és támogatást nyújtani, valamint egy olyan környezetet szeretnénk kialakítani, melyben a nők sajátos helyzetével, politikai szerepével foglalkoznánk, ugyanakkor hangot kell adnunk a nőket, családokat, közösségeket érintő igényeknek és gondoknak” - hangsúlyozta Laczikó.
 
Az alakuló ülés napirendi pontjai értelmében a jelenlévők döntöttek a női szervezet struktúrájáról, illetve bizalmat szavaztak a szervezet vezetőségét ellátó hölgyeknek. Gáspár Hajnalt választották meg az RMDSZ Bukaresti területi Nők Szervezetének élére majd bizalmat szavaztak Tudor Veronka ügyvezető elnöknek és a szervezet alelnökségét ellátó hölgyeknek: Vajda Borbálának, Gedő Eszternek és Fodor Andreának.
 
Az újonnan megválasztott elnök köszöntő beszédében elmondta: „azt gondolom, hogy ma nem csak egy tisztséget kaptam, hanem ezzel együtt egy feladatot, megbízást, kötelezettséget is” -  vélekedett Gáspár Hajnal, majd hozzátette: ”csak akkor tudok megfelelően teljesíteni, ha számíthatok az itt és most megalakuló Bukarest területi Nők Szervezete minden, vagy minél több tagjának támogatására, lelkesedésére, cselekvőkészségére és  ötleteire. Azt hiszem, szerencsés helyzetben vagyok, és vagyunk mindannyian abból a szempontból, hogy a bukaresti magyar közösség általában, és ebből adódóan annak nőtagjai is nagyon színes csapatot alkotnak képzettségük, érdeklődési körük és szakmai tevékenységük egyaránt nagyon változatos, ezért a tagok segítségével ennek megfelelően színes és változatos, érdemi tevékenységet fejthetünk ki mindannyiunk érdekében”.
 
Tudor Veronka ügyvezető elnök kifejtette, hogy az RMDSZ Bukarest Területi Nők Szervezetének következő munkaülésére a következő napokban kerül sor, annak érdekében, hogy a megfogalmazott prioritások és célok mentén összeállítsák a konkrét tevékenységi tervet.hozzászolás