Bemutatkozik Tófalvi Éva csíkszeredai önkormányzati képviselőjelölt (Hargita megye)

2016-05-24


Csíkszeredában hosszú évtizedes hagyománya van a sportnak. Nagyon sok csíkszeredai büszke a város sportolóinak eredményeire, közelről követik pályafutásaikat, a megmérettetéseken együtt szurkolunk és a kudarcokban is együtt osztozunk. Azonban nem titok, hogy az utóbbi időben majdnem minden sportágban alulteljesítünk. A jó szakemberek máshol keresik a boldogulásukat az alacsony bérezés miatt, ezért hatalmas szakedző hiány van és nincsenek megfelelő feltételek a rangos versenyekre való felkészüléshez.

Nem vagyok a nagy szavak embere, mondhatni a síléceken tanultam meg olvasni.   Amikor az RMDSZ csíki Nőszervezete megkeresett és felkért, hogy vállaljak szerepet a helyi közösségi munkában, nem voltam biztos, hogy hatékonyan tudnék közéleti tevékenységet folytatni. De hiszek a csapatmunkában és a tiszta, egyenes beszédben. Ugyanakkor szeretem ezt a várost, nemzetközi sportolóként megtanultam értékelni a helyi adottságokat és látom a kiaknázatlan lehetőségeket. Eddigi pályafutásom során több világbajnokságon, világkupa rangadón és az Olimpián képviseltem Székelyföldet. Most eljött az ideje annak, hogy tudásommal és tapasztalatommal a helyi közösség fiatal sportolóinak érdekeit képviseljem az önkormányzati döntéshozásban. 

Nem titok, hogy Hargitafürdő a szívem csücske: itt jártam iskolába, itt tanultam meg értékelni a kitartó munka eredményét. Ez az én otthonom. Ugyanakkor tisztában vagyok, hogy Hargitafürdő városunk egyik árva kincse. Nagyobb odafigyeléssel, korszerűsítéssel vonzóbbá kell tennünk az idelátogatók számára. Nagyszabású befektetések szükségesek, de hiszem, hogy munkahelyek teremtésében, a turizmus fellendülésében fog megtérülni az energiánk. 

Eddig, éveken át szurkoltak nekem a csíkszeredai emberek és mindig arra törekedtem, hogy büszkék lehessenek eredményeimre. Most azt gondolom, hogy számomra a legnagyobb elégtétel az lenne, ha minél több magyar sportolót látnék fejlődni és eredményeket elérni megfelelő feltétetelek mellett.

 

 

 

 hozzászolás