Bemutatkozik Szilágyi Ilona tacsi önkormányzati képviselőjelölt (Beszterce-Naszód megye)

2016-05-24


Soha nem tudtam közömbösen elmenni a problémák mellett, ha valahol baj volt, vagy valaki segítségre szorult, mindig igyekeztem legjobb tudásommal segíteni. Azért vállalok feladatot és felelősséget a közösségem élén, mert abban hiszek, hogy nem kívülről kell várni a megoldást, hanem mi magunk tehetünk érte. 

Azt szokták mondani, aki nem kér nem is kap és amelyik gyermek nem sír, enni sem kap. Nőként sosem éreztem gyengébbnek magam a férfi kollégáknál. A nő, aki tudja, mit akar és mit vállal, megkerülhetetlen. Meggyőződésem, hogy olyan tapasztalattal rendelkezünk, amelyet a családjaink építésében és összetartásában szereztünk, amely segítségével bátran szembe tudunk nézni a nehézségekkel és a kihívásokkal.

Jelenleg egyedüli magyarként és egyedüli nőként veszek részt a tacsi önkormányzat vezetésében. Tanácsosi mandátumom alatt a legfontosabbnak tartottam a magyar közösség problémáinak tolmácsolását és gyakorlati megoldások megtalálását. Tacsban régi hagyománya van a gyékényfonásnak, ezért kezdeményeztem a Tacsi Gyékényfonók Egyesület létrehozását, amely már évek óta sikeresen pályázik. Kiemelt célom, minél széleskörű elismerést szerezni a tacsi gyékényfonásnak és azt olyan rangra emelni, amely a jövőben megélhetést is biztosíthat a tacsiak számára. 
Elődeink hagyatékát meg kell őriznünk, vigyáznunk kell a ránk hagyott kincsekre, hogy ne csak mi örülhessünk nekik, hanem gyermekeink és unokáink is. Ezért az egyik legfőbb tervem, a falu régi templomának kazettás mennyezetének restaurálása és az új templomba való átszállítása. 
Úgy érzem, hogy a munkám igazol és ez által a helyi önkormányzatban van súlya a szavamnak: sikerült megvalósítani a falut a főúttal összekötő szakasz leaszfaltozását, templomunk kivilágítását és az utcák, közterek tisztántartását és lekövezését.

Amióta tanácsos vagyok, azóta látom igazán mennyire fontos, hogy a közösségünknek képviselete legyen a vezetőségben, a helyi tanácsban, ott ahol olyan fontos döntéseket hoznak, amelyek szorosan meghatározzák a mindennapi életünket. Szeretek merészet álmodni, tervezni és dolgozni, ezért úgy gondolom, hogy hitelesen tudom képviselni közösségemet és bátran tudom folytatni munkámat.hozzászolás