Biró Rozália: az új fejezet egy lehetőség arra, hogy női vezetők kerüljenek az önkormányzatokba

2016-04-28

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

„Az RMDSZ és Nőszervezete az elmúlt 26, illetve 2 és fél évben egy hatékony és eredményes érdekképviseletre vállalkozott, és ezt is valósította meg. Ennek az érdekképviseletnek a keretén belül a következő négy évben egy még szorosabb összefogásra, még inkább a közösség érdekeire figyelő munkára van szükség, amely által kifejezésre jut az emberközpontúság. Célunk, hogy egy biztonságos, megélhetést és gyarapodást biztosító jövőt építsünk a mindennapokban” – fogalmazott Biró Rozália elnök asszony április 28-án, csütörtökön Kolozsváron, a Szövetség Nőszervezetének sajtótájékoztatóján, amelyen a szervezet kiemelt önkormányzati jelöltjei mutatkoztak be. Biró Rozália hangsúlyozta: „a Nőszervezet jelöltjei a többi jelölttel együtt erre a feladatra vállalkozott. Szervezetünkben olyan nők tevékenykednek, akik kitűnő szervezők, komoly tapasztalattal rendelkeznek a saját szakterületeiken, ismerik a közösségük igényeit, és ezek tükrében mernek kiállni, képviselni, kiharcolni.”

A sajtótájékoztató folytatásában az RMDSZ Nőszervezet polgármesterjelöltjei néhány gondolatban ismertették célkitűzéseiket.

„Húsz év közigazgatási tapasztalat után, amelyben az alpolgármesteri mandátum volt a legnagyobb kihívás, azzal a hittel vállaltam az újabb megmérettetést, hogy a kolozsvári magyar közösségnek most lehetősége van egy erősebb, egy megkerülhetetlen politikai képviseletet felmutatni. Hiszek abban, hogy ez a képviselet példaértékű mozgósítással, egymásra figyeléssel, az egyházakkal és a civil szervezetekkel való összefogással meg tud valósulni” – emelte ki Horváth Anna, Kolozsvár polgármesterjelöltje.

Lőrincz Helga, Nagyenyed polgármesterjelöltje elsősorban a Nőszervezetnek mondott köszönetet, amely kiindulópontként szolgált neki: „vallom azt, hogy azért vagyunk, hogy tegyünk a közösségért, és azért dolgozunk, hogy maradjon valami utánunk. Én azért vállaltam a jelöltséget, mert számomra Nagyenyed a világ közepe, és úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni elpusztulni. Ez a város egy multikulturális központ volt, és hiszem azt, hogy közös erővel újra azzá lehet tenni, amennyiben mindannyian megértjük, hogy a közösségért dolgozni kell.”

Arros Orsolya, Székelyudvarhely polgármesterjelöltje céljaként kiemelte: „több mint tíz éve költöztünk vissza a családommal Székelyudvarhelyre, és ezekben az években azt tapasztaltuk, hogy a város elfáradt, egy helyben toporog, az emberek elvesztették a bizalmat a vezetőkkel szemben. Én arra vállalkoztam, hogy jó vezetője, jó menedzsere legyek a városnak, annak fejlesztésére koncentrálva. Célom, hogy Székelyudvarhely egy élhető, megerősödő és biztonságos város legyen.”

Marina Ida, aki a negyedik alkalommal pályázza meg Szilágybagos polgármesteri tisztségét, elmondta: „2005-ben, amikor a község megalakult és első alkalommal polgármestere lettem, volt egy nagy álmom, hogy ezt a községet, ahol évtizedekig nem történt semmi, sikerüljön fejlődő pályára állítani, megállítani az elvándorlást, visszacsalogatni a fiatalokat. Az elmúlt 11 évben ez nagy részben sikerült, és most szeretném befejezni ezt a szép álmot.”

„Minden négy év után úgy érzem, hogy még nem fejeztem be a munkámat. Ezt most is így érzem, ezért indulok neki újra, hisz még nagyon sokat lehet tenni a község fejlesztéséért és a közösségért” – Nagy Gizella, aki az ötödik mandátumra vállalkozik Bihar község polgármestereként, az eddigi tapasztalatairól számolt be.

Végezetül Csegezi Zsuzsa, kocsárdi polgármesterjelölt osztotta meg elképzeléseit: „négy év tapasztalattal a hátam mögött azt látom, hogy a községnek szüksége van egy összetartó erőre, arra a csapatszellemre, amely eddig hiányzott. Meglátásom szerint kommunikálással, összefogással, együttérzéssel meg tudnánk valósítani azt, ami eddig hiányzott a közösségünkben, és engem ez vezetett arra, hogy elvállaljam a jelölést.”

Az RMDSZ Nőszervezet összesen 10 polgármesterjelöltet indít: Horváth Anna (Kolozsvár, Kolozs megye), Arros Orsolya (Székelyudvarhely, Hargita megye), Lőrincz Helga (Nagyenyed, Fehér megye), Marina Ida (Szilágybagos, Szilágy megye), Nagy Gizella (Bihar, Bihar megye), Csegezi Zsuzsa (Kocsárd, Fehér megye), Kovács Ilona (Mezőmadaras, Maros megye), Korondi Józsa Erika (Kisiratos, Arad megye), Muresan Ildikó (Bálványosváralja, Kolozs megye), Kuj Enikő Tímea (Magyarkecel, Szilágy megye).hozzászolás