Bihar megyében több településen tojásfestésen vehetettek részt a Húsvéti Zsongás alkalmából

2016-03-25


Idén 14. alkalommal szervezzük meg a "Nyuszi ül a parkban" vidám húsvéti kavalkádot, a nagyváradi RMDSZ réti körzetének kezdeményezésére és kitartó munkájának köszönhetően. Ebben az évben a szervezők mellé állt a The Different Egyesület. 

Elmondhatjuk, hogy a Nyuszi ül a parkban a legrégebbi húsvétra hangoló gyermekrendezvény a városban és azok, akik még néhány éve nagy izgalommal gyűjtötték a tojásokat, verseltek vagy kézműveskedtek, azok mára rendezvényünk önkénteseivé cseperedtek. A rendezvény mint minden évben a tojáskereső versennyel kezdődik. 

A Petőfi park zöld övezetében a nyuszi segítői több mint 900 tojást rejtenek el, amit a részvevő ovisok és kisiskolások kell megtaláljanak. Ezt követően párhuzamosan működő programok között lehet válogatni: kézműves foglalkozás, állatsimogató, locsolóversmondó verseny, rajzverseny, nyuszi torna, bábelőadás, ügyességi vetélkedők. A hagyománynak megfelelően az esemény zárórésze a tombola fődíjának kisorsolása, amiért a gyerekek nagyon - szüleik kevésbé rajonganak, hiszen a nap folyamán simogatott nyuszikat és csibéket vihetik haza a nyertesek. A rendezvény nem valósulhatna meg az RMDSZ és a Communitas Alapítvány támogatása illetve az önkéntesek és támogatók segítsége nélkül.


hozzászolás