Az anyanyelv nemzetközi napját ünnepelték Bukarestben

2016-02-24


„Nyelvében él a nemzet”, ezen Széchenyi-gondolatok jegyében ünnepelte az RMDSZ Bukaresti  Nőszervezet az anyanyelv nemzetközi napját a Calvineumban február 21-én. Az ünnepi műsor első részében Nagy Éva, a területi Nőszervezet elnöke és egyben az egyházközség presbitere köszöntötte az ünneplő gyülekezetet: „minden népnek, minden kisebbségnek joga van a saját nyelvén való önkifejezéshez, saját értékeinek, kultúrájának és hagyományainak megőrzéséhez és ápolásához. Értékeink legnagyobb kincse pedig az anyanyelv. Ezért kell ezen az ünnepnapon is hangsúlyozzuk az anyanyelv és az anyanyelvű oktatás fontosságát”.

Az ünnepi rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kissné Hlatki Katalin, Magyarország Bukaresti Nagykövetségének diplomatája, aki ünnepi köszöntőjében a magyar nyelv szépségéről és jelentőségéről beszélt: „A nyelvben ott van a történelem. A magyar nyelv őrzi a magyarságnak a történetét a szavaknak a sorsában, a fordulatoknak, a költői képeknek a természetében.

Az est további részében Borzási Dávid, a bukaresti Zeneakadémia első éves diákja fuvolán zenélt, Nagy Gabriella tanárnő, a területi Nőszervezet alelnöke magyar népdalokat énekelt, A rendezvény egy kötetlen beszélgetéssel zárult. hozzászolás