Megalakult az RMDSZ Gyimesfelsőloki Nőszervezete

2016-02-17


Kedden délután Gyimesfelsőlokon alakult meg az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének hatodik helyi szervezete. A találkozón a hölgyeket a helyi RMDSZ elnöke, Pap Imre köszöntötte, aki elmondta, alig egy hónapja vezeti a szervezetet és tervei között elsőként a nőszervezet megalakítása szerepelt. Örömét fejezte ki, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült megszervezni a találkozót, és sok sikert kívánt a jelenlévő hölgyeknek.

Dajka Tünde, a Csíki Területi Nőszervezet ügyvezető elnöke ismerette a szervezet struktúráját és céljait, majd kitért a helyi szervezetek megalakulásának fontosságára, ugyanis a helyi problémákra, igényekre a helyi nők tudnak a leginkább választ adni, ők ismerik a településen élő embereket, eseményeiket, programjaikat is településükre szabottan tudják majd megszervezni. Az ügyvezető elnök kitért továbbá a nők közéleti szerepvállalására is, elmondta, a 2016-os önkormányzati választásokon fontos, hogy még több nő vállaljon tisztséget, közéleti szerepet, mert vannak olyan témák, területek, amelyekre a nőknek jobb és átfogóbb rálátása van.

Török Nagy Klementina, a Csíki Területi Nőszervezet alelnöke örömét fejezte ki, hogy körzetében, Oldalcsíkon elsőként Gyimesfelsőlokon alakul meg a nőszervezet.

A jelenlévő nők elmondták, nagy szükség van a nőszervezet megalakulására.  Nagyon sok ötlet, javaslat felmerült már, amelyeket így, szervezeti háttérrel meg tudnak majd valósítani. Továbbá vannak olyan rendezvények is amelyek régen jól működtek, de egy ideje nem volt, aki ezeket megszervezze. Ezeket is tervezik újraindítani.

A találkozón megválasztották a szervezet vezetőségét is. Elnöki mandátumot Erőss Mártának szavaztak, alelnöki tisztséget Gábor Anna-Mária, Karácsony Tímea Mária és Simon Irén-Editke, kapott.


hozzászolás