Fehér megyében is megalakult az RMDSZ Nők Szervezete

2013-09-06

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Fehér megyei területi szervezetének keretén belül az RMDSZ 11-ik Kongresszusa által elfogadott alapszabályzat értelmében létrejött a Szövetség Fehér megyei Nők Szervezete. Az alakuló ülés napirendi pontjai értelmében a jelenlévők döntöttek a női szervezet struktúrájáról, illetve bizalmat szavaztak a szervezet vezetőségét ellátó hölgyeknek.

Az RMDSZ Szövetségi elnökének határozata értelmében a területi női szervezetek megalakulásának folyamatát egy kezdeményező bizottság segíti, amelynek tagjait az RMDSZ már meglevő struktúráiból delegált hölgyek alkotják. Az eseményen jelen volt Kováts Krisztián, a Fehér megyei RMDSZ elnöke is, aki köszöntötte az egybegyűlteket. Az országos kezdeményező bizottság tagjai közül a Fehér megyei RMDSZ Nők Szervezetének alakuló folyamatát Hegedüs Csilla, az RMDSZ kulturális főtitkár-helyettese segítette. Hegedüs Csilla az alakuló ülésen ismertette a jelenlévőkkel az RMDSZ Nők Szervezete által eddig elért megvalósításokat, majd prezentációjában a női szervezet tevékenységének fontosságáról számolt be, majd megvitatták a megyei szervezet strukturális felépítését. „Nekünk, nőknek, kettős szerepünk van, amely a társadalmi-közéleti szerepvállalás és a családi-háztartási feladatok között oszlik meg. Ez nem saját választásunk, többnyire gazdasági kényszerből ered. A megalakuló női szervezetünk célja helyi szinten minél nagyobb támogatást nyújtani és ösztönözni azokat a nőket, akik tenni szeretnének a közösségünkért, illetve a nők aktív közéleti szerepvállalásának megerősítése és bátorítása, a nők számára fontos problémák előterjesztése, a nők érdekeinek érvényesítése, a család egységének és összetartó erejének védelme, szociális hálózati támogatás kiépítése” – hangsúlyozta az RMDSZ kulturális főtitkár-helyettese.
 
A jelenlévők Lőrinc Helga tanfelügyelőt választották meg az újonnan megalakult megyei Nők Szervezete élére, illetve nevesítették a szervezet ügyvezető elnökét, ifjúsági és három regionális alelnökét. Lőrinc Helga, az RMDSZ Fehér megyei Nők Szervezetének újdonsült elnöke elmondta: „rendkívül fontos, hogy mi, nők, hangsúlyosan legyünk jelen a közéletben. Az RMDSZ Nők Szervezetének célja intézményes keretet biztosítani mindazon szociális, politikai és más területen dolgozó nőnek, akik mindennapos tevékenységükkel közösségünk megmaradását és fejlődését a rendelkezésükre álló lehetőségek szerint támogatják”. A Fehér megyei Nők Szervezetének alakuló ülésén továbbá rögzítették a szervezet tevékenységi körét, amelyek mentén a női szervezet a továbbiakban elkezdi munkásságát annak érdekében, hogy megerősítsék a nők aktív közéleti szerepvállalását, valamint szorgalmazzák a szociális hálózati támogatások kiépítését.
 
A Fehér megyei RMDSZ Nők Szervezetének alakuló ülésén elhangzott ötletek alapján a szervezet szerepet vállalna az október 24-26 között tervezett Bethlen Gábor Napok szervezésében, illetve oktató jellegű programok lebonyolításában a fiatal szülők számára, valamint a megyében zajló magyar események keretén belül támogatni kívánják a környezettudatos életmódot és amatőr színjátszó csoport létrehozását szorgalmazzák.hozzászolás