Mosolygó Karácsony Szatmárnémetiben

2016-01-15


A Szatmár városi RMDSZ női szervezete az idén szeretné kibővíteni a Mosolygó karácsony keretén belül szervezett tevékenységét, a gyerekek mellett, egy másik társadalmi réteg, az egyedül élő idős emberek felé való odafordulással.

Az advent időszakában mindannyian  jobban érezzük az összetartozás melegségét, annak igényét, hogy kicsit jobban figyeljünk egymásra.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium középiskolai osztályainak bevonásával idén szeretnénk fényesebbé, szebbé tenni egy-egy idős, egyedülálló ember karácsonyvárását. A diákok az általuk készített karácsonyi ajándékokkal fogják felkeresni az idős embereket, és együtt tölteni velük egy délutánt.

Akciónk célja nemcsak az, hogy szebbé varázsoljuk az idősek karácsonyát, hanem az is, hogy fiataljainkat ráébresszük a társadalmi felelősség vállalásának fontosságára: ne pillanatnyi magatartás legyen az idősek iránti tisztelet, szeretet és segítség, mert jóformán életünk minden pillanatában kapcsolatban vagyunk az idősebb korosztállyal. Szeretnénk tudatosítani bennük , hogy mindannyian felelősséggel tartozunk egymásért, gyerekekért és idősekért egyaránt.

Az idősek  tapasztalata minden társadalom számára a tudás és bölcsesség forrásává vállhat.  Annyi gond, baj, küszködés, amennyit ők átéltek, a fiataloknak már aligha jut osztályrészül, szerencséjükre.  Mindannyian saját magunkat becsüljük meg azzal, ha tiszteljük és segítjük az élet minden területén az idősebbeket, különösen az egyedülállókat.hozzászolás