Közös ünnepvárás adventi koszorúkészítéssel

2015-12-07


A „Mosolygó Karácsonyt!” program keretében, egy időben több helyszínen szervezett adventi koszorúkészítést az RMDSZ Arad megyei Nőszervezete november 26-án, csütörtök este. A szervezet tagjait, szimpatizánsait várták a megye hét településén ugyanabban az órában, hogy közösségi foglalkozással készüljenek az ünnepvásár időszakára, egy településen pedig másnap csatlakoztak lélekben a többiekhez.

A Nőszervezet így akart hozzájárulni ahhoz, hogy advent első vasárnapjára koszorú kerüljön a családok asztalára. A központi helyszínen, Aradon zsúfolásig megtöltötték az RMDSZ-székház gyűléstermét a résztvevők. „Egy adott pillanatban kevésnek bizonyultak a munkaasztalok. Zabojszky-Horváth Noémi virágkötő több munkáját is elhozta, és a résztvevőknek sok tanácsot, ötletet adott, illetve beszámolt az aktuális divatról, trendekről. A hölgyek boldogan és büszkén mutogatták egymásnak elkészült műveiket” – idézte fel Lészay Ildikó, a Nőszervezet elnöke.

Az ágyai Nőszervezet örömmel fogadta az adventi koszorúkészítést, amelyhez 16-an csatlakoztak. Az ünnepi hangulat megteremtésében szerepet játszott a résztvevők jókedve, a szervezők által biztosított finomságok, de főleg a fenyő és a forralt bor illata – foglalta össze Duka Julianna helyi RMDSZ-elnök.

Majláthfalván tízen csatlakoztak a kezdeményezéshez, és kellemesen kikapcsolódva a résztvevők kissé félretehették a hétköznapok gondjait. A hölgyek közül többen is bevallották, hogy többször tervezték a saját kezű adventi koszorúkészítést, de „valahogy sosem jutott rá idő”, így most még nagyobb örömet leltek a munka gyümölcsében – mondta Bányai Mónika.

A pécskai RMDSZ székházában adventi imával kezdődött a rendezvény, majd a résztvevők csillogó szemmel válogattak a bőséges díszítőanyag-kínálatból, és szebbnél szebb alkotások kerültek ki a kezek közül. Két koszorút a szombat esti magyar bál tomboláján is kisorsoltak, a Nőszervezet tagjainak reményei szerint örömet és békességet vittek a nyertesek otthonaiba. „Minden résztvevő elégedetten és büszkén indult haza, kezében tartva az adventi várakozás egyik legismertebb jelképét, a saját készítésű adventi koszorút” – írta beszámolójában Tóth Brigitta Anna, a pécskai RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Kisiratoson kicsik és nagyok egyaránt részt vettek az adventi koszorúkészítésen, a községháza tanácstermében. Az asztalok megteltek a szivárvány minden színében pompázó szalagokkal, gömbökkel, illatos termésekkel és koszorúalapokkal. A meghitt hangulatú rendezvényt még ünnepélyesebbé tette Almási Vince polgármester citerajátéka, Gulyás Judit szaktudásának köszönhetően pedig gördülékenyen folyt a munka, és gyönyörű alkotások születtek. A résztvevőknek annyira elnyerte a tetszését a kezdeményezés, hogy eldöntötték: ezután minden évben megszervezik – közölte Tóth Hajnalka.

Szentpálon is első ízben szerveztek ilyen közösségi rendezvényt, de a résztvevők hamar feloldódtak, és családias hangulatban zajlott az adventi készülődés a helyi kultúrotthon kistermében. Néhányan üdítővel, teával, pogácsával tették hangulatosabbá a rendezvényt, amelyet Sandu Piroska községi alpolgármester is megtisztelt jelenlétével. Összességében mindenki örvendett, hogy közösen készíthették el családjaik adventi koszorúját.

Lészay Ildikó megyei nőszervezeti elnök szerint Angyalkúton másnap, november 27-én egy nagyon szorgos, lelkes csapat volt jelen, nagyon szép koszorúk készültek, és jó volt a hangulat. 

Borosjenőben – ahol szintén első ízben szervezetek ilyesmit – is nagyon jól érezték magukat a jelenlevők.

A Nőszervezet köszönetét fejezi ki minden résztvevőnek, szervezőnek, és a segítséget nyújtónak. Első alkalommal történt meg, hogy Arad megyében egy időben több helyszínen tartottak adventi koszorúkészítést, és remélik, hogy nem utoljára. hozzászolás