Megalakult az RMDSZ Udvarhelyszéki Nők Szervezete

2013-09-04

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

„Egy évvel ezelőtt az RMDSZ belső közvélemény-kutatást végzett a nők körében arról, hogy hasznosnak tartanák-e, illetve részt vennének-e a Nők Szervezetében” – ismertette az alakuló ülésen Lőrincz Csilla, az országos kezdeményező bizottság tagja, majd hozzátette: „a májusi kongresszuson már módosítottuk is az Alapszabályzatot, ez alapján létrejöhetett a Nők Szervezetének kerete, majd sorra alakultak a helyi, területi szervezetek.”

„Az európai demokráciába már belecsöpögtették a gondolatot: a nőknek megvan a helyük és szerepük a közösségben. Nem kell ahhoz harcos amazonnak lenni, hogy a nők átvegyék az őket megillető szerepeket. Egy jó kezdeményezés kell, és ez, hogy ne csak beszéljünk, hanem éljük is meg, gyakoroljuk a demokráciát. Bízom benne, hogy ügyünk jobb és szebb kezekbe kerül” – mondta köszöntőjében Verestóy Attila szenátor, udvarhelyszéki elnök.
 
„Remélem, munkánkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy a nők hangsúlyosabban jelen legyenek a közéletben” – mondta Pécsi Kolumbán Imola, városi önkormányzati képviselő, aki arra is emlékeztetett, hogy a kilencvenes években már létezett egy hasonló szervezet, a Bihari Márta által létrehozott Pro Femina mozgalom, amely hosszú évekig hasonló gyűjtőernyőként szolgált a nők számára.
 
Az alakuló ülésen néhány cél, feladat is megfogalmazódott. Az RMDSZ Udvarhelyszéki Nők Szervezetének fő feladata az lesz, hogy támogatást nyújtson és segítsen azoknak a nőknek, akik tenni szeretnének közösségükért. A szervezet a nők aktív közéleti szerepvállalásának bátorítását és megerősítését, a nőket foglalkoztató problémák előterjesztését, a nők érdekeinek érvényesítését, a család egységének és összetartó erejének a védelmét, a szociális hálózati támogatás kiépítését is a feladatai közé sorolta ‒ hangzott el az alakuló ülésen.
 
Az RMDSZ Udvarhelyszéki Nők Szervezete az elkövetkező időszakban szeretné megszólítani azokat a hölgyeket, akik életvitelükkel, igazolják, hogy a családban, az üzleti életben és a társadalomban igen is eleget lehet tenni e párhuzamosan futó feladatoknak.
 
Az alakuló ülésen a tagok elnököt és elnökséget is választottak: az udvarhelyszéki nők zászlóvivője Pécsi Kolumbán Imola lett. 


hozzászolás