Staféta átadás az RMDSZ Szászrégen Kerületi Nőszervezetnél

2015-11-13


Elkezdőttek a tisztújító gyűlések az RMDSZ Maros megyei Nőszervezeteinél. Szerda délután, első alkalommal Marosvécsen, a helyi művelődési otthonban tartották a Szászrégen kerületi Nőszervzet tisztújítását, amelyen a kerülethez tartozó 9 település hölgyei vettek részt. 

„Nehogy azt hidd, hogy vége” dallam felcsendülésével és közel 100 hölgy részvételével kezdődött a Szászrégen Kerületi RMDSZ Nőszervezet tisztújító találkozója Marosvécsen. Szándékosan használjuk a találkozó kifejezést, hiszen a tegnap délután hangulata, varázsa nem a gyűlések ridegségét, hivatalosságát sugallta, hanem a meghittség jegyében zajlott. 

„Közösen tettünk mindent, közösen építettük fel a szervezetet, és megmutattuk az RMDSZ emberközeli arcát. Olyan problémákra kerestünk megoldásokat, mint például a logopédus hiány a magyar gyerekek körében, a babakocsival való közlekedés nehézsége, a gyerekotthonok támogatása, szociális helyzetek megoldása és még lehetne sorolni. Ezek mind-mind olyan problémák, amelyeket mi nők másképp látunk, másképp élünk meg, értelmezünk és anyaként szembesülünk velük. 
Szászrégen kerület példaképe annak, hogy a hölgyek képesek együtt dolgozni, együtt álmodni és együtt építkezni. Ezt bizonyítja mindaz a sok megvalósítás, amelyről Mester Ibolya Kerületi elnök számolt be.  A kerületi RMDSZ Nőszervezetének csapata utat tört a Felső-Marosmenti hölgyek számára, hogy megmutassák bátorságukat, tenni akarásukat és megvalósítsák vállalásaikat. Hajrá csajok!” – méltatta a kerületi Nőszervezet munkáját Csép Éva Andrea, a Maros megyei Nőszervezet elnöke. 

Ördög Ferenc Marosvécs polgármestere is elismerően szólt a hölgyekhez. „A nőszervezet munkájára, magukra a nőkre szükség van, hiszen a nők érezték át a legjobban, hogy mit jelent Romániában, Erdélyben az RMDSZ. Tevékenységeikkel olyan területeket érintenek, amelyekre talán másképp nem tudnánk kellőképpen odafigyelni. Elismerésem a szervezetnek és támogatásom felől biztosítom a jövőben is a hölgyek munkáját”. 

A leköszönő elnökség bizalommal adta át a stafétát az újaknak, hogy tovább folytassák az útépítést. Gorbai Mária Melinda elnöknő és alelnökei Bartha Enikő, Bakos Imola, Csorvási Ildikó, Szász Teréz kapták azt a megbízatást, hogy folytassák az elkezdett munkát.  Az újonnan megválasztott elnökség megköszönte a megbizatást és azon fog dolgozni, hogy továbbra is színt vigyen a kerület hétköznapjaiba, szem előtt tartva a jövő év kihívásait is. 

A délután kellemes hangulatához hozzájárult Virginás Árpád magyarói énekes és a Marosvécsi Néptánccsoport előadása. Igazán jó hangulatban, megújulva, feltöltődve zártuk a tisztújító találkozónkat. hozzászolás