Mosolygós Karácsony Krasznán

2015-11-11


2015. december 12–13. között, harmadik alkalommal kerül megrendezésre Krasznán az RMDSZ Krasznai Nők Szervezetének szervezésében a Mosolygós Karácsony nevet viselő jótékonysági vásár. Erre az alkalomra, mely a krasznaiak példás összefogásáról tanúskodik évről-évre, nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt az egész megyéből.

Az előző évhez hasonlóan a rendezvénysorozat idén is a polgármesteri hivatallal, valamint az egyházak nőszervezeteivel partnerségben valósul meg, a református és a baptista egyházközségek nőszervezeteinek, illetve a református ifjúság, és a Krasznai Ifjúsági Tanács bevonásával.

A szervezők idén, a megszokottól eltérően szabadtéri vásárral készülnek, megidézve ezzel a régi karácsonyi vásárok hangulatát, ahol majd válogatni lehet a finomabbnál finomabb házi sütemények, kekszek, mézeskalácsok, hagyományos diós-és mákos bejglik, muffinok, cupcake-ek, sós perecek, sós rudak, házi levestészták között, de a kézműves édességeket kedvelők sem fognak csalódni, mert kézzel készült szaloncukrok, illetve házi csokoládé is kapható lesz a forgatagban, ahonnan most sem fog hiányozni a sült kolbász, a zsíros kenyér, valamint forró tea és forralt bor sem. Helyet kapnak a vásárban az ünnepi dekorációs cikkek és kézműves szappanok is.

Újdonság lesz az idei évben, hogy a már hagyományosnak mondható jótékonysági vásárral párhuzamosan méhészeti termékekből, mézfajtákból, virágporból és eredeti méhviasz gyertyákból nyílik kiállítás és vásár. 

A gyerekeknek élő betlehemmel, azaz igazi élő állatokkal kedveskednek majd a szervezők.

 A befolyt összeget teljes egészében a rászoruló nagycsaládok, egyedül élő idősek és betegek megsegítésére szánják, szebbé, jobbá varázsolva számukra az ünnepeket.


hozzászolás