Megalakult az RMDSZ Csíkmadarasi Nőszervezete

2015-11-11


Közel 30 hölgy gyűlt össze Csíkmadarason november 10-én délután, hogy megalakítsák az RMDSZ Csíkmadarasi Nőszervezetét. A kedd délutáni alakuló ülésen a jelenlévőket a szervezet megalakulását kezdeményező Bíró Éva köszöntötte. Elmondta, nagy a szükség Csíkmadarason a nőszervezet megalakulására, hisz nagyon sok közösségépítő jellegű program ötlete felmerült már, amelyeket így, szervezetten meg tudnak majd valósítani.

Lőrincz Csilla, a Csíki Területi Nőszervezet elnöke örömét fejezte ki, hogy Felcsíkon a harmadik nőszervezet is megalakul. Ismerette a szervezet céljait, majd elmondta, a területi szervezet egyik fő prioritása a helyi szervezetek megalakulása. Fontos, hogy a helyi problémákra, igényekre a helyi nők adjanak választ, hisz ők ismerik a község lakóit, ők tudják azt, hogy közösségüknek mire van szüksége.

Dajka Tünde, a Csíki Területi Nőszervezet ügyvezető elnöke ismertette az immár két éves területi szervezet, illetve a megalakult helyi szervezetek tevékenységét, valamint az elkövetkező időszak terveit.

Az összegyűlt hölgyek is bemutatkoztak, elmondták meglátásaikat a helyi szervezet tevékenységét illetően, majd megválasztották a szervezet vezetőségét. Elnöki mandátumot Bogács Angyalnak szavaztak, alelnöki tisztséget Antal Zsuzsánna, Baricz Katalin, Bálint Emma, Hajdú Ilona és Péter Katalin Angéla kapott.

A kezdeményezők kitértek a jelenlévők sokszínűségére is, hiszen a jelenlévők között tanártól gyógymasszőrig, háziasszonytól cukrászig minden tevékenységi kör képviselve volt és ez pontosan illik a nőszervezethez, hiszen itt kortól és szakmától függetlenül minden nő megtalálja a helyét céljainak, érdeklődésének, képzettségének megfelelően. Ennek jegyében fogalmazzák meg az elkövetkező napokban a terveket, programjavaslatokat, ötleteket.hozzászolás