Előítéletek helyett a lehetőségek vezéreljenek! - Közel százan vettek részt az Udvarhelyzéki Nőszervezet küldöttgyűlésén

2015-11-02


Az RMDSZ Udvarhelyszéki Nőszervezete október 30-án, pénteken 17 órától tartotta tisztújító Küldöttgyűlését a Junior étterem rendezvénytermében. A közel 100 udvarhelyszéki hölgy jelenlétében zajló gyűlés fontosabb pontjai közt szerepelt az elmúlt két év tevékenységi beszámolója, tisztújítás, valamint a működési szabályzat megvitatása és elfogadása.

A 2013-ban megalakult Nőszervezet Küldöttgyűlését és a meghívottakat Dr. Verestóy Attila szenátor, a Területi RMDSZ elnöke köszöntötte kihangsúlyozva azt, hogy a nőknek fontos, sőt elengedhetetlen szerepük van társadalmunkban. „Én hiszek abban, hogy szebb, értelmesebb, élhetőbb világ lenne az, ahol több nő hallatná szavát. A társadalomban akkor működnek jól a dolgok, ha megvan az egyensúly, az esélyegyenlőség és fontos, hogy ezt ne csak mondjuk, hanem összefogással meg is valósítsuk. A jövő építése nők nélkül, az asszonyok mindennapi munkája, áldozata nélkül nem lenne lehetséges és ezt a történelem is számtalanszor bizonyította már.”- fogalmazta meg a szenátor, aki beszélt a jövő évről kiemelve, hogy egy erős RMDSZ-re, erős nőszervezetekre és összefogásra van szükség ahhoz, hogy sikereket lehessen elérni.

„Szeretettel köszöntök minden hölgyet, aki itt van ma velünk. Mindenki tudja, hogy nagy különbség van az elmúlt és az eltelt idő között. A Nőszervezet életében az a két év, ami mögöttünk áll nem elmúlt, hanem sikeresen eltelt idő.”- üdvözölte a Küldöttgyűlést Pécsi Kolumbán Imola az Udvarhelyszéki Nőszervezet elnöke.

A gyűlés egyik meghívottja Hegedűs Csilla, az országos Nőszervezet alelnöke volt, aki röviden beszélt a szervezet megalakulásáról, munkájáról, céljairól és szót ejtett a jövőről is. „Merjünk hölgyeim! Erről szól a következő év. Az RMDSZ Nőszervezete nagyon sokat fejlődött, nagyon sokat tett hozzá ahhoz, hogy a nők merjenek, nagy szerepet vállalt az erdélyi közösség összefogásában.”- fejtette ki az alelnök, aki biztosította az udvarhelyszéki nőket arról, hogy a továbbiakban is segítik az itteni munkát. 

A köszöntő beszédek után Pécsi Kolumbán Imola területi elnök beszámolt a Nőszervezet 2 éves tevékenységéről, a megvalósításokról majd ezt követően a küldöttek új elnököt és elnökséget választottak a következő két évre. A Nőszervezet küldöttgyűlése 85 igen, 4 nem és 1 érvénytelen szavazateloszlással két éves elnöki mandátummal Arros Orsolyát bízta meg.

„Köszönöm a bizalmat és a támogatást, amellyel a szervezet elnökének választottak. Az a közös célunk, hogy ösztönözzük a régióban élő nőket, hogy hallassák hangjukat! Merjünk tenni közösségünkért, merjünk közéleti szerepet vállalni, ne a mások által hangoztatott előítéletek szerint éljünk, hanem az előttünk álló lehetőségek vezéreljenek. Biztos vagyok benne, hogy együtt többet tehetünk a nőkért, a közösségért, egymásért! - fogalmazta meg a Nőszervezet újonnan megválasztott elnöke, Arros Orsolya.

A gyűlés következő napirendi pontjaként megszavazták az alelnököket is, ezeket a tisztségeket Pécsi Kolumbán Imola, Koncz Melinda, Tamás Izabella, Tordai Enikő, Fancsali Klaudia és Simon Melinda töltik be. Befejezésként a küldöttgyűlés elfogadta az Udvarhelyszéki Nőszervezet működési szabályzatát. hozzászolás