TÖKjó NAP Börvelyben- Gyertek, mert együtt lenni jó!

2015-11-02

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

Őseink minden évben megünepelték az őszi betakarítás befejezését, hálát adtak a termésért. Ha az őszi munkák sikeresek voltak, a pincék, a magtárak, az éléskamrák megteltek és a családfő nyugodtan hajthatta fejét álomra, étel került az asztalra.

Ezt a hagyományt elevenítették fel 2015.október 25.-én a Börvelyi  RMDSZ  Nőszervezetének tagjai. Céljuk a régi szokások bemutatásán túl, az emberi kötelékek megerősítése, a rohanó hétköznapokban elhanyagolt találkozások megvalósítása volt. A helyszínre érkezőket ínycsiklandozó illatok fogadták: szalagos fánk, sült tök, muffin illata lengte be a környéket, melyeket a Nőszervezet szorgalmas tagjai  készítettek és szolgáltak fel.
Szórakozásban sem volt hiány, a börvelyi fúvószenekar, a helyi iskolások és Likker Zsuzsánna, helyi énekes-tehetség gondoskodtak a jó hangulatról.

A standoknál rajzverseny, kézművesfoglalkozások, csőszjáték tanulása, népi gyermekjátékok felelevenítése várta a gyerekeket a helyi iskola pedagógusainak közreműködésével. 

Az ünnepség fénypontja a töklámpás faragó verseny volt, melyre több, mint hatvan töklámpással neveztek be. A legötletesebb, leglátványosabb töklámpások gazdái jutalomban részesültek.
A TÖKjó Nap a közös lámpásgyújtással fejeződött be. Bár első alkalommal került sor a rendezvényre, a község apraja-nagyja jól szórakozott, a szervezők pedig minden gyermeket meglepetésben részesítettek. Valóban TÖKjó NAP volt!hozzászolás