Megalakult a Vâlcea megyei RMDSZ Nőszervezet

2015-10-10


2015. október 10-én, Râmnicu Vâlcean, a Kárpátokon túli megyék nőszervezeteinek, valamint a Râmnicu Vâlcea-i református egyházközösség lelkipásztorának jelenlétében került sor a Vâlcea megyei nőszervezet alakuló ülésére. A küldöttgyűlésen jelen levő hölgyek az elnöki tisztség betöltésére Szántó Csillának, míg az alelnöki tisztségekre Paraschivescu Máriának és Lupu Olgának szavaztak bizalmat.

RMDSZ Vâlcea megyei szervezete, együtt a Református egyházközséggel, a régióban élő magyarok nyelvi, kulturális, nemzeti és vallási identitásának megőrzését vállalta fel. Ezt a feladatot az elmúlt 8 év folyamán regionális találkozók megszervezése, a Gorj és Mehedinti megyei szervezetekkel való jó kapcsolat fenntartása, valamint a közösségünkhöz tartozó szociálisan hátrányos helyzetűek, kisnyugdíjasok támogatása és a választási kampányokba való bekapcsolódás által valósította meg.” – fogalmazott Szántó Csilla, a Vâlcea megyei nőszervezet megalakulásának kezdeményezője. A megválasztott elnök-asszony kihangsúlyozta: „Ezen tevékenységek során mindvégig jelen voltak a nők, nemcsak a családban, hanem a munkahelyeiken, az egyházban és a politikában is szerepet vállalva. A most megalakuló nőszervezet egy lehetőséget nyújt mindezen hölgyek számára, hogy céljaiknak, érdeklődéseiknek, képzettségüknek megfelelően megtalálják a helyüket és együtt folytassuk az elkezdett munkát.

A küldöttgyűlés folytatásában a jelen levők a következő időszak terveit beszélték át, továbbá kijelölték az RMDSZ Nőszervezetének Országos Tisztújító gyűlésén (Marosvásárhely, november 21.) résztvevő 6 hölgyet.hozzászolás