Küldöttgyűlés az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezeténél

2015-10-19


Nekünk, nőknek kötelességünk kiállni egymásért, kötelességünk egymást erősítenünk, biztatunk, támogatnunk, a Nőszervezet erre teremt keretet” – fogalmazott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke október 16-án Csíkszeredában a Csíki Területi Nőszervezet Küldöttgyűlésén. Az elnök elmondta, meglátása szerint a romániai és az erdélyi magyar közéletnek nagy szüksége van a nőkre.

Ezt megerősítették az eseményen jelen levő csíki elöljárók is. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt hangsúlyozta, várják a hölgyeket a jövő évi választásra összeállítandó megyei tanácsosi lista befutó helyeire. Tánczos Barna szenátor nyílt versenyre, közös munkára invitálta a hölgyeket. Korodi Attila parlamenti képviselő pedig arról beszélt, hogy a Nőszervezet szerepe szerinte nem valami százalékos küldetés, hanem az egészséges társadalmi fejlődés elősegítése, a közéleti kiegyensúlyozottság megteremtése.

A küldöttgyűlésen beszámolt tevékenységéről az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezete, a Csíkszereda Városi Nőszervezet, a Tusnád Községi Nőszervezet, a Dánfalvi Nőszervezet, illetve a Csíkrákos-Göröcsfalvi Nőszervezet is. A tevékenységi beszámolót követően a küldöttek elnökséget és ügyvezető elnökséget választottak a következő két évre. Az elnöki tisztséget a továbbiakban is Lőrincz Csilla látja el, alcsíki alelnök Melles Mária, felcsíki alelnök Dobos Melinda, oldalcsíki alelnök pedig Török Nagy Klementina. Ügyvezető elnök továbbra is Dajka Tünde, továbbá Szász Hargita lett a kommunikációért felelős alelnök, Biró Vera a szociális és gazdasági ügyekért felelős alelnök, Balogh Krisztina a jogi ügyekért felelős alelnök, Vizi Rebeka az ifjúsági ügyekért felelős alelnök, valamint Bálint Bernadett a rendezvényszervezésért felelős alelnök. 


hozzászolás