A betegség megelőzése a legfontosabb

2015-10-09


Október 1-én, a mellrák ellenes világnapon A doki válaszol címmel tartott tájékozató rendezvényt a Right Egyesület és partnerei, a Csíki Területi Nőszervezet, Hargita Megye Önkormányzata és a Babiole Design.

György Emőke, a Right Egyesület elnöke elmondta: céljuk, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára, és hasznos információkat nyújtsanak arra vonatkozóan, mit tehetnek a nők a betegség megelőzése érdekében.

Lőrincz Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének székelyföldi alelnöke, a csíki nőszervezet elnöke hangsúlyozta: nem elég politikai nyilatkozatokban felhívni a figyelmet a megelőzés, a szűrés fontosságára. Éppen ezért a Nőszervezet tájékoztató szórólapot adott ki, amely konkrét, hasznos információkat tartalmaz a megelőzéssel kapcsolatosan. És ebből a megfontolásból támogatták a tájékoztató rendezvényt is.

Az interaktív találkozón a résztvevők kédéseire válaszoltak dr. Bachner Katalin családorvos, dr. Csíki Csongor onkológus szakorvos és dr. Lökös Barna Csaba sebész főorvos. A jelenlevők választ kaphattak – többek között - arra, hogy mikor van az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok elvégzésének ideális időpontja, mennyire számít a genetika illetve a családban látott viselkedési modellek a betegség kialakulásában, hogy milyen életkorban a legvalószínűbb a betegség kialakulása, és hogy hol végeznek ingyenes szűrővizsgálatot. 

Az RMDSZ Nőszervezete által kiadott szórólap online változata a következő linken érhető el: http://bit.ly/1iNN0uI

Fotók az eseményről az alábbi linken: http://on.fb.me/1QOMeZB


hozzászolás