Két éves a brassói karcsú tulipán

2015-09-24


Szeptember 22-én, kedden délután került sor az RMDSZ Brassó megyei Nőszervezetének Tisztújító Küldöttgyűlésére, amelynek a brassói evangélikus-lutheránus egyházközség díszterme adott otthont. Díszvendégként részt vett Bíró Rozália szenátor asszony, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke, akinek a jelenléte és beszéde motivációval töltötte fel a jelenlevők.

Mikes Melinda, az RMDSZ Brassó megyei Nőszervezetének elnöke köszöntötte a küldötteket, akik a nemrég alakult helyi Nőszervezetek vezetői és elektorai voltak: “Ezelőtt két évvel, az alakuló ülésen beszéltünk a terveinkről, elképzeléseinkről, céljainkról – ehhez képest most teljesen más érzés itt állni és elmondani azt, hogy megcsináltuk, megvalósítottuk, elértük, megtettük.”

Az ülés- és jegyzőkönyvvezető kiválasztását követően Bíró Rozália vette át a szót és mesélt arról a tág személyes tapasztalatáról, amelyben része volt az évek során vállalkozóként, alpolgármesterként, szenátorként és egy időben családanya szerepében. “Szó sincs arról, hogy ne tudnánk valamit megtenni, amit férfi kollegáink. Csupán az van, hogy ebben a férfivilágban iszonyúan nehéz előbbre jutni a hölgyeknek. Ebben segít a Nőszervezet.” Ugyanakkor köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt két évben tevékenykedett a Nőszervezet életében és nagyrabecsülését fejezte ki a Brassó megyei Nőszervezet vezetősége iránt azért az értékteremtő, sokrétű cselekvésért, amelyet az egyházak képviselőivel, civil szervezetekkel karöltve végeztek. "Azt a szerepet kell vállalnunk, amelyik adódik a milyenségünkből: hogy ezt a szövetséget szőjük, fonjuk, összetartsuk, színesebbé tegyük." – mondta a szenátor asszony.

A gyűlésen részt vett Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke is, aki az alakulás első pillanatától pozitív hozzáállásával támogatta a Nőszervezet létrejöttét és tevékenységét: “Köszönettel tartozunk a Nőszervezetnek, hiszen egy valós hiányt pótol az RMDSZ-ben. Mi Brassóban mindig is helyet adtunk a nőknek, hiszen jó példákat mutathatunk fel Farkas Anna Lilli személyében, aki parlamenti képviselő volt és az idén Tóásó Imelda vette át a városi RMDSZ szervezetének vezetését. A legjobb, amit tehettünk, hogy hagytuk, hogy megvalósítsák a célkitűzéseiket.

Mikes Melinda a két éves tevékenységi beszámolót fotó-vetítéssel egybekötve tartotta meg, a Nőszervezet minden eddigi rendezvényéről, akciójáról, kezdeményezéséről beszámolva. Ezek közé tartoznak a teadélutánok, adománygyűjtések, kokárda- és adventi koszorú kaláka, Aerobik Klub, Nőnap, anyák napja, kommunikációs képzés, Ruha csere-bere, Húsvéti kincskeresés, stb. Ezt követően Tóth Sára, a Négyfalu Nőszervezet elnöke bemutatta első akciójukat: sütemény-verseny lesz a négyfalusi Szent Mihály Napokon! 

A napirend következő pontjaként megyei szintű tisztújításra került sor. Változást nem eredményezve, ugyanaz a csapat folytatja a következőkben is a Nőszervezet elnökségi munkálatait: Mikes Melinda elnök, Tóásó Imelda ügyvezető elnök, illetve Farkas Anna-Lilli, Fejér Anikó és Ferencz Piroska alelnökök személyében. Az öt tagú elnökség fogja képviselni Brassó megyét a novemberi országos Nőszervezet Küldöttgyűlésén is.hozzászolás