Megalakult az RMDSZ Szilágy megyei Nők Szervezete

2013-08-16

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

Az RMDSZ Szövetségi elnökének határozata értelmében a területi női szervezetek megalakulásának folyamatát egy kezdeményező bizottság segíti, amelynek tagjait az RMDSZ már meglevő struktúráiból delegált hölgyek alkotják.
 
Az alakuló ülés elején Seres Dénes, a Szilágy megyei RMDSZ elnöke, parlamenti képviselő köszöntötte az egybegyűlt hölgyeket, majd Hegedüs Csilla, az RMDSZ kulturális főtitkárhelyettese a kezdeményezőbizottság nevében ismertette a női szervezet célkitűzéseit, valamint bemutatta az elmúlt fél év eredményeit. Ezután került sor a Szilágy megyei Nők Szervezete elnökségének megválasztására. A jelenlévő több mint 50 hölgy Marina Ida szilágybagosi polgármestert választotta elnöknek, ügyvezető elnöknek pedig Simonfi Máriát. Az alakuló ülés résztvevői úgy határoztak, hogy minden Szilágy megyei körzetet képviseljen az elnökségben egy-egy alelnök, így Zilah körzetet Kerekes Edit, Szilágysomlyó körzetet Szabó Valéria, Szilágycseh körzetet Kulcsár Andrea Kinga, Kraszna körzetet Bogya Anna, Sarmaságot pedig Berki Edit fogja képviselni az elnökségben.
 
A Szilágy megyei Nők Szervezetének frissen megválasztott elnöke beszédében elmondta, hogy már nagyon régóta érzik a létjogosultságát egy ilyen szervezetnek, mert számos kérdésben a nők sokkal pragmatikusabban gondolkodnak, mint a férfiak, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden szilágysági magyar nő érdekképviseletét vállalják.
 
Marina Ida elmondta, különösen örvend annak, hogy két fiatal is került az elnökségbe a tapasztaltabbak mellé, hiszen prioritás a szervezet fiatalítása, ugyanakkor biztosítva van az ifjúság problémáinak kiemelt kezelése is.
 
A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a közösségért még többet kell tenni, emiatt a frissen megalakult szervezet tevékenységének középpontjába a közösségépítést helyezik. Az esemény végén az alakuló ülés résztvevői a Szilágy megyei magyar közösséget érintő problémákat vitatták meg.hozzászolás