Lendületben a Szatmár megyei nők

2015-07-05


„Három a magyar igazság” – hangzott el az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezetének pénteki, újjáalakuló gyűlésén, amely tétje nem kevesebb volt, mint végre létrehozni egy olyan megyei szintű összefogást, amely az RMDSZ huszonöt éve ismert – férfiak által uralt – mellett a nők hagyományos, társadalmi szerepvállalásban és összetartásban gazdag értékeit vonultatja fel. Eddig két év alatt ez volt a harmadik próbálkozás, de úgy tűnik, hogy ez utóbbit siker koronázza, mert az utóbbi két hónapban egyre-másra alakultak meg a megye településein azok az alulról érkező kezdeményező maggal rendelkező szervezetek, amelyek tagjai vállalják azt, hogy munkájuk, családjuk mellett képesek és akarnak is tenni a helyi közösség fejlődése érdekében. 

Az alakuló ülésen részt vett Marina Ida, az RMDSZ Országos Nőszervezetének Partiumért felelős alelnöke, aki a szomszédos Szilágy megye nőszervezet elnöke egyben, s lelkes pártfogója a szatmári hölgyeknek. 

„Az utóbbi időben annyit beszélek Szatmárról, hogy a nőtársaim az elnökségben már kezdik megunni, s kérik, hogy máshonnan is hozzak Partiumból pozitív példákat. Szatmár most nagyon pozitív példa, s ha akad fórum, ahol beszélhetek erről, akkor meg is fogom tenni” – jelentette ki büszkén Marina Ida, aki természetesen szót adott a jelenlévő férfiaknak is. Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke, Kereskényi Gábor, a szatmárnémeti szervezet elnöke, Nagy Szabolcs, a megyei ügyvezető elnök mind kiemelték a nők fontosságát az RMDSZ életében, amelyet mi sem bizonyít jobban, hogy Piricsi Arthur, Sárköz, Kiss Zoltán, Börvely és Papp Endre, Érendréd polgármestere elkísérték a hölgyeket a gyűlésre, ezzel is biztosítva őket a támogatásukról.  

A békés és hatékony gyűlésen megválasztották, a küldöttek egyhangú szavazatai révén, a megyei nőszervezet vezetőségét. Akik bizalmat kaptak a nőszervezet tagjaitól: Major Melinda, elnök, Poszet Kinga, Tóth Enikő, Merk Erika és Fanea Imola alelnökök, akik sorban az alábbi régiókat képviselik: Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád és Sárköz, s természetesen ezen települések környékén lévő községek. Major Melinda Balogh Enikőt, a nagykárolyi nőszervezet alelnökét kérte fel ügyvezető elnöknek, míg a titkár szerepét Nagy Tünde, a szatmárnémeti nőszervezet alelnöke látja majd el a következő négy évben. hozzászolás