Romániában egyedülálló programot indított az RMDSZ Nőszervezete

2015-06-26


Az elmúlt hetek folyamán, az RMDSZ Nőszervezete, a romániai politikai szervezetek közül elsőként, útjára indította országos mentorprogramját. „A politikai alakulatok életéből hiányzik az a fajta gondoskodás, amely a mellettünk felcseperedő politikus palántát közösségi támogatásban részesítené. A saját példámból kiindulva mondhatom, hogy nem könnyű egyedül elindulni a közéleti szerepvállalás útján, és éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy elkezdjünk egy olyan programot, amelynek keretén belül mi, tapasztaltabbak megfogjuk valakinek a kezét.” – ismertette a mentorprogramot Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke. 

Ez a kezdeményezés a támogatásról szól, arról, hogy ott legyünk a nagyobb felelősséggel járó szerepkört vállaló nők mellett, segítsünk nekik és bíztassuk őket. Rendkívül fontos, hogy a különböző tisztségekben levő hölgyek megosszák tapasztalataikat azokkal, akik bátorkodnak egy közösségépítő, véleményformáló, döntéshozatalban résztvevő feladatkört vállalni, de még bizonytalanok a kezdeti lépésekben. A mentorprogramunk célja az, hogy minden hölgy mellett, aki a Szövetségen, a nőszervezeten, a közösségen belül egy szerepet szeretne vállalni, ott legyünk, tudjuk támogatni őt, és elmondani, hogy nagy szükség van rá, vele együtt többek vagyunk.” – fogalmazott az elnök-asszony.

A mentorprogramban résztvevő Mentor és Mentorált hölgyek minden megyei/területi szervezetnél megtörtént kiválasztása után, első lépésként az RMDSZ Nőszervezetének Kiértékelő küldöttgyűlésével párhuzamosan Porcsalmi Bálint, kampánytanácsadó tartott vezető és motivációs képzést a 17 szervezettől érkező mentorált hölgyeknek, melynek keretén belül a szervezetben való gondolkodásról, saját képességeik fejlesztéséről, valamint a siker felépítéséről beszélgettek a jelenlevők. hozzászolás